Vrouw dodelijk geraakt door jetski: bestuurder moet half jaar de cel in

28 oktober om 14:17 • Aangepast 29 oktober om 12:36
De vrouw overleed nadat ze werd overvaren door een jetski (Foto: Charles Mallo/SQ Vision Mediaprodukties).
De vrouw overleed nadat ze werd overvaren door een jetski (Foto: Charles Mallo/SQ Vision Mediaprodukties).
Een man uit het Gelderse Beneden-Leeuwen moet een half jaar de gevangenis in, omdat hij een dodelijk ongeluk met een jetski heeft veroorzaakt. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. Bij het ongeval, vorig jaar augustus op de Maas bij Neerlangel, kwam een vrouw van 23 uit Deursen-Dennenburg om het leven.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De 34-jarige man wacht nog eens drie maanden cel, wanneer hij weer de fout ingaat. Het Openbaar Ministerie had precies hetzelfde geëist. De rechtbank voegt er nog aan toe dat de Gelderlander de nabestaanden van de vrouw schadevergoedingen van in totaal ruim 61.000 euro moet betalen.

'Voor de lol'
Het was een zomerse dag in augustus. Veel mensen zochten het water op, onder meer bij Neerlangel, dat in de buurt van Ravenstein ligt. Ook de vrouw uit Deursen was naar de Maas gekomen. Ze stond met onder anderen haar vriend in het water toen de bestuurder van de jetski haar voor de lol nat wilde spetteren. Daarbij raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste met een flinke snelheid tegen het slachtoffer. De vrouw raakte ernstig gewond en overleed op de plek van het ongeluk. Haar vriend had vergeefs eerste hulp verleend.

Niet op zitting
Justitie vindt dat de man zeer onvoorzichtig heeft gevaren en dat hij onvoldoende rekening heeft gehouden met de mensen in het water. De dader had niet de juiste vaarpapieren, voer te hard en had al zeker vijf jaar niet met een waterscooter gevaren. Hij was twee weken geleden niet op de zitting en is al verscheidene malen veroordeeld voor het overtreden van de verkeersregels.

De nu veroordeelde man kende de omgekomen vrouw. Hij is een neef van haar vriend. De jetski waarmee het ongeluk werd veroorzaakt, was ook van de vriend van het slachtoffer.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...