Video

Jan B. uit Hulten moet vier jaar de cel in voor bezit van groot aantal wapens

28 oktober 2020 om 13:15 • Aangepast 29 oktober 2020 om 13:01
nl
De 70-jarige Jan B. uit Hulten heeft vier jaar gevangenisstraf gekregen voor het bezit van een groot aantal wapens. De rechtbank in Breda vindt dat bewezen is dat de topcrimineel illegaal wapens en munitie in zijn bezit had. Ook moet hij twee jaar aan gevangenisstraffen uitzitten die hem eerder voorwaardelijk waren opgelegd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De wapenvondst werd Jan B. extra aangerekend, omdat hij eerder in de fout was gegaan op dit gebied. Zelf sprak hij van een uit de hand gelopen hobby. De afgelopen jaren kwam B. vaak in opspraak: ruzies met de gemeente en de burgemeester van Gilze en Rijen, een grote landelijke wapenzaak en het dumpen van een lijk, maar van dat laatste werd hij later vrijgesproken.

B. zit al maanden vast
De man moest zich twee weken geleden verantwoorden voor de vondst van dertien vuurwapens, vorig jaar november. Ze lagen op zijn erf, verstopt in een pvc-buis. In juni dit jaar werden in zijn caravan in Hulten nog eens twee revolvers en patronen ontdekt. B. zit al sinds de zomer in de cel. Hij had op vrijspraak gehoopt om te gaan tuinieren en leuke dingen te doen met zijn vrouw, bokjes en geit.

Het Openbaar Ministerie had vier jaar geëist en wilde ook dat hij de twee jaar voorwaardelijk moest uitzitten. Van de straf die de rechter heeft opgelegd, gaat de tijd af die B. al in voorarrest heeft gezeten.

Beelden van de inval bij Jan B:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.