Politie stopt illegaal coronafeest in bos bij Prinsenbeek

1 november 2020 om 10:23 • Aangepast 2 november 2020 om 13:51
nl
Een illegaal coronafeest in een bosgebied bij Prinsenbeek is zondagochtend door agenten beëindigd. Dit feest was al de hele nacht aan de gang.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een buurtbewoner waarschuwde de politie. Toen de agenten aankwamen, legden ze het feest direct stil en namen ze de geluidsapparatuur in beslag.

Zeker 25 jongeren aanwezig
Op het moment dat de agenten ingrepen, waren er nog zo’n 25 tot 30 jongeren aanwezig. Zij kregen allemaal een proces-verbaal vanwege het overtreden van de corona-noodverordening.

Drie van de aanwezigen konden zich niet legitimeren en werden aangehouden.

'Ik vind dit compleet gestoord'
"Prinsenbeek, Hoofddorp, Breda, Goes, Halfweg, Amsterdam, Geulle, Schinkel, Terneuzen, enzovoorts. Allemaal plaatsen waar idioten het nodig vonden een illegaal feest te vieren. Sorry, ik heb er geen andere woorden voor", reageert voorzitter Maarten Brink van de politiebond ACP Zeeland-West-Brabant. "Ik vind dit compleet gestoord."

Wachten op privacy instellingen...

Brink wijst erop dat de politie-inzet die nodig is om deze feestjes te stoppen grote gevolgen hebben, omdat de politie al forse capaciteitsproblemen heeft. "In Meerssen kwamen zaterdagnacht tientallen ME-voertuigen opdagen voor 150 feestvierders. Wat dit voor deze zondag betekent, spreekt voor zich. Elf aanhoudingen moeten ad hoc afgewerkt worden door de recherche. Gevolg is dat lopende zaken nog langer blijven liggen. Politiemensen die zaterdagnacht extra gewerkt hebben zijn conform de arbeidstijdenwet deze zondag niet inzetbaar. Gevolg: gaten in roosters. Dit soort feestjes vieren heeft zoveel gevolgen voor de veiligheid van de maatschappij... Onverantwoord!"

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.