Omgekomen agent Jeroen Leuwerink uit Asten (28) met korpseer begraven

2 november 2020 om 09:34 • Aangepast 3 november 2020 om 10:13
nl
Politieagent Jeroen Leuwerink (28) uit Asten wordt met korpseer begraven. De uitvaart is maandagmiddag. Hij kwam vorige week zaterdag om het leven bij een noodlottig ongeval op de A270 bij Nuenen. Omdat er sprake is van een uitvaart met korpseer zal er een erehaag zijn en wordt de rouwstoet begeleid door motoragenten. De korpschef en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zijn aanwezig bij de uitvaart.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Nabestaanden kunnen kiezen voor een uitvaart met korpseer als een agent overlijdt tijdens het uitoefenen van zijn of haar functie.

Collega’s van Jeroen, die werkte het basisteam van de politie Helmond, organiseren deze week verschillende initiatieven om gepast afscheid te nemen. Online regent het al de hele week steunbetuigingen na het overlijden van Jeroen. Op sociale media tonen verschillende korpsen en afdelingen van de politie ook maandag hun medeleven.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Aangereden dier
De omgekomen agent wilde zaterdagnacht op de A270 bij Nuenen een aangereden dier van de weg halen. Hij en een collega hadden het dier zien liggen en ze besloten het te verwijderen zodat de weg weer vrij was.

"Toen de agenten buiten hun dienstauto waren om het dier te verwijderen, werden ze aangereden door een auto die uit de richting van Eindhoven kwam", vertelde de politie eerder.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.