Efteling-superfans Alain en Bart grijpen hun laatste kans voordat hun favoriete pretpark dicht gaat

4 november 2020 om 07:00 • Aangepast 11 november 2020 om 09:37
nl
Hij bekeek de persconferentie waarin premier Rutte aankondigde dat pretparken twee weken dicht moeten, ín de Efteling. Superfan Alain Heeren wilde nog gauw een dagje meepakken. “Ik was bang dat het park meteen dicht zou gaan.”
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Maar de Efteling hoefde niet direct de deuren te sluiten. De nieuwe maatregelen gaan op woensdagavond om tien uur in. Alain: “Maar ik dacht, ik ga nu het nog kan.” Op zijn afscheidsrondje heeft hij vooral veel ritjes in de achtbaan gedaan. “Ja de achtbanen. Alle achtbanen, sowieso. Ik heb geen echte favoriet, ik wilde alle achtbanen gewoon nog even meepakken.”

Het bericht dat de Efteling in ieder geval twee weken de deuren moet sluiten, hing al in de lucht en kwam dus niet als een volledige verrassing voor Alain. Hij begrijpt de maatregelen, al vindt hij het natuurlijk ook heel jammer. “Kijk, in de herfstvakantie is het hier helemaal fout gegaan, dat heeft iedereen gezien. Maar alle andere weken lopen hier echt niet zoveel mensen in het park.” Op een gewone doordeweekse dag was het zelfs vrij rustig. “Het is dan net als met theaters of bioscopen, hoeveel zin heeft het om bioscopen dicht te gooien voor die tien mensen die er nog in mogen?”

"Bij de Vogel Rok ben ik vaste bezoeker morgen."

Nog zo’n superfan van de Efteling is Bart van Iersel, onder zijn mede-Eftelingfans beter bekend als ‘Bart Baan’. Hij gaat woensdag op de allerlaatste dag voor de sluiting nog gauw naar het pretpark. De Vogel Rok is zijn lievelingsattractie. “Bij de Vogel Rok ben ik vaste bezoeker morgen”, voorspelt hij.

Ook Bart heeft een dubbel gevoel bij de sluiting. “Pretparken houden zich aan de maatregelen. Ze hebben volgens mij tonnen geïnvesteerd om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen. Dus ik vind het wel zielig voor ze, want ze steken er veel moeite in.” Toch is er ook bij hem begrip: “Het kabinet wil reisbeperkingen. En dan trekken ze één lijn. Dat snap ik wel.”

"Ik ga maar heel veel rondjes fietsen om de Efteling. Kijken of er nog wat te zien is."

Normaal gesproken gaat Bart zo’n drie keer per week naar de Efteling. Het is de vraag wat hij nu moet gaan doen met zijn tijd. “Ik denk heel veel rondjes fietsen om de Efteling. Kijken of er nog iets te zien is.”

Zowel Bart als Alain houden er rekening mee dat de Efteling voorlopig gesloten blijft. “Ik hou wel rekening met een lange sluiting”, zegt Bart. Alain: “Ik denk wel tot eind december, misschien begin januari.”

De nieuw aangekondigde maatregelen waar de sluiting van de Efteling onder valt, blijven in ieder geval twee weken van kracht.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.