Kwaadaardige tumor ontdekt bij commissaris van de Koning Ina Adema - Omroep Brabant

Kwaadaardige tumor ontdekt bij commissaris van de Koning Ina Adema

4 november 2020 om 19:43 • Aangepast 5 november 2020 om 18:36
nl
Artsen hebben bij Ina Adema kanker vastgesteld. Dat maakt de nieuwe commissaris van de Koning van Brabant woensdagavond zelf bekend. De politicus moet tot komend voorjaar enkele kuren ondergaan voor de ziekte.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

Adema is in de herfstvakantie geopereerd. Tijdens deze operatie zijn afwijkingen gevonden die verder onderzocht zijn. De 52-jarige commissaris kreeg woensdag de uitslag van deze test: er was sprake van een kwaadaardige tumor in haar lichaam.

Het aangetaste weefsel is verwijderd en verdere preventieve handelingen zijn nodig in de vorm van kuren. Die ondergaat de commissaris tot het komend voorjaar.

"De behandelingen zijn gericht op volledige genezing", laat ze weten. Tijdens deze behandelingen moet ze het wat rustiger aan doen. ''Ik heb het ambt met enthousiasme aanvaard. Het welkom was warm en hartelijk. Ondanks deze tegenslag blijft mijn betrokkenheid bij en inzet voor de provincie Noord-Brabant onverminderd groot."

Adema is net een maand aan de slag als opvolger van Wim van de Donk. De VVD'er was eerder burgemeester van Veghel geweest en meest recentelijk burgemeester van Lelystad.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.