Wat hangt daar in het struikgewas? Geen kerstboom maar een mondkapjesboom - Omroep Brabant

Wat hangt daar in het struikgewas? Geen kerstboom maar een mondkapjesboom

8 november 2020 om 14:36 • Aangepast 9 november 2020 om 13:33
nl
Het is even twee keer kijken voor automobilisten die naar transferium De Vliert in Den Bosch rijden. Wat hangt daar in het struikgewas, vragen ze zich vast af. Dichterbij gekomen blijkt dat het een zee van mondkapjes is, die daar door één of meer mensen opgehangen zijn.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Wie er begonnen is om zijn mondkapje op te hangen is onbekend. Het transferium om de hoek wordt door automobilisten gebruikt om relatief goedkoop te parkeren als ze een dagje in het centrum van Den Bosch moeten zijn. Er rijdt om de haverklap een bus die de automobilisten naar de stad brengt.

Tijdens deze rit heen en terug is een mondkapje verplicht. De kans is dus groot dat na deze rit terug naar de auto het eerste mondkapje uit ballorigheid is opgehangen.

Feestelijk
Deze actie zorgde blijkbaar voor vermaak want toen de boom op schouderhoogte volgehangen was werden de naastgelegen bomen en struiken ook meegenomen. Het resultaat is een spontaan coronaproject van voorbijgangers die samen een eigentijds bijna feestelijk coronatafereel bouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.