Video

Coronatestlocatie draait weer na vernieling met vuurwerkbom: 'We gaan gewoon door'

9 november 2020 om 17:30 • Aangepast 10 november 2020 om 10:40
nl
Glassplinters en een ster in de ruit van het medisch centrum Beek en Donk herinneren nog aan de door zware vuurwerkbom vernielde coronatestlocatie. Vrijdagnacht werd de kantoorunit zo ongeveer opgeblazen. Maar huisarts Geert Oerlemans zit niet bij de pakken neer. Ondertussen staat er een nieuwe kantoorunit en wordt er alweer op corona getest.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Oerlemans kan niet bevatten dat mensen juist de corona teststraat opzettelijk hebben vernield. Gewetenloos noemt hij het. Als huisarts kreeg hij juist in de zwaar getroffen gemeente Laarbeek te maken met doodzieke patiënten. Juist om mensen te helpen, wilde hij zo snel mogelijk weer aan de slag.

Steun
Meteen doorgaan lukte door de steun die de huisarts kreeg vanuit het dorp Beek en Donk. "Mensen reageerden massaal op de vernieling. Iedereen vindt het te zot voor woorden. Ondernemers boden aan om te helpen met elektriciteitskabels en om gratis bewakingscamera's te leveren." Huisarts Oerlemans noemt de steun vanuit het dorp hartverwarmend.

Zaterdagmiddag is er op het parkeerterrein bij het Medisch Centrum een nieuwe kantoorunit geplaatst en ingericht. Maandagmorgen is er weer met coronatesten begonnen. "Het is druk, tientallen mensen laten zich vanuit de auto testen." De vraag naar testen in Beek en Donk komt vooral van bedrijven die medewerkers laten onderzoeken op corona. "De uitslag is er al een kwartier later", zegt Oerlemans.

Geen angst
Maandagmiddag zijn er twee mannen opgepakt die verdacht worden van de vernieling. Bang voor een nieuwe vernieling is Oerlemans niet. "Wij laten ons niet leiden door angst, we gaan gewoon door met ons werk, mensen helpen. Wel heeft de huisarts voor de veiligheid en bouwlamp gekocht, die vanaf een stoel in het Medisch Centrum de coronapost fel verlicht. Mocht iemand de boel weer willen vernielen, dan staat die meteen in de schijnwerpers.

Huisarts Oerlemans in de nieuwe coronapost:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.