Einde supermarktsoap Reek in zicht, er komt toch een Aldi

10 november 2020 om 12:44 • Aangepast 11 november 2020 om 15:29
nl
Er komt toch een tijdelijke Aldi-supermarkt in Reek. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag bekendgemaakt. Ondanks de vele bezwaren van concurrerende supermarkten geeft het college nu toestemming, omdat de Aldi maar vijf jaar blijft staan in plaats van tien.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Na afloop van de periode van vijf jaar wordt de locatie weer in zijn oude staat hersteld. Wethouder Hans Vereijken: “Hiermee is duidelijk dat de locatie echt tijdelijk is en straks weer hersteld wordt als weiland. Juist het wijzigen van de duur van de tijdelijke winkel van tien naar vijf jaar heeft het college over de streep getrokken.”

Concurrenten
Albert Heijn in Schaijk en Jumbo in Zeeland waren niet blij met de komst van een Aldi en stapten naar de rechter uit vrees voor concurrentie en inkomstenverlies. Inwoners van Reek waren daar niet van gediend en boycotten daarom de bezwaarmakers. Zij wachten met smart op de Aldi, en doen al enige tijd hun boodschappen bij een Plus-supermarkt in het naburige Herpen.

Inwoners van Reek hoeven dus binnenkort niet meer naar Herpen voor hun inkopen. "Het college vindt vijf jaar genoeg om te kunnen beoordelen wat de effecten zijn van de tijdelijke winkel. In de ogen van het college is de leefbaarheid van Reek het waard om dit experiment te ondersteunen", aldus het college.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!