Jan (78) en Kitty (72) verjagen overvallers uit hun huis, verdachte uit Helmond opgepakt

10 november om 13:22 • Aangepast 11 november om 13:19
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision Mediaprodukties.
De politie heeft maandag een verdachte opgepakt voor de woningoverval op een ouder echtpaar aan de Scheepstal in Helmond, begin oktober. Het gaat om een 26-jarige man uit Helmond.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Twee gemaskerde mannen drongen op 1 oktober het huis van de 72-jarige Kitty en 78-jarige Jan binnen. Ze bedreigden de bewoners met een wapen. Jan verzette zich hevig en worstelde met de overvallers. De twee dappere senioren wisten de overvallers zo hun huis uit te verjagen.

'Voor d'n duvel niet bang'
"Het was kwart over zes en ik hoorde geschreeuw. Hij riep: ‘Kitty! Kitty!’ en ik hoorde herrie dus ik dacht dat mijn man gevallen was", vertelde Kitty op de dag van de overval aan Omroep Brabant. “De mannen bedreigden Jan en riepen dat hij zijn handen op zijn rug moest doen. Ze hadden tie wraps bij zich. Maar hij weigerde en zei: ‘Wat denken jullie wel?! Ik dacht het niet’. Hij is voor d’n duvel niet bang!”

De recherche deed na de overval onderzoek en er werd een getuigenoproep gedaan. Hierop kwam de 26-jarige verdachte in beeld. De man wordt uitgebreid gehoord over zijn rol en aandeel in deze zaak. De tweede overvaller wordt nog gezocht.

LEES OOK:

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...