Auto tegen boom na achtervolging, politie jaagt vergeefs op inzittenden - Omroep Brabant

Auto tegen boom na achtervolging, politie jaagt vergeefs op inzittenden

12 november 2020 om 06:13 • Aangepast 13 november 2020 om 08:54
Een auto is woensdagnacht aan de Damianusdreef in Dommelen bij een achtervolging door de politie tegen een boom gereden. De inzittenden wisten snel te ontkomen tussen struiken rond een kinderboerderij. Agenten wilden hen tegenhouden, omdat de wagen betrokken zou zijn geweest bij een inbraak.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Bij de politie werd rond half vier gemeld dat er zou zijn ingebroken in een auto op de Kaarsmakerwei in Valkenswaard. Toen agenten naar die plek toereden, kwamen ze de bewuste wagen tegen.

Chauffeur negeert stopteken
De bestuurder reageerde niet op een stopteken en reed met flinke snelheid weg. Daarbij raakte hij een stoeprand, waarna hij met de voorzijde van het voertuig tegen een boom belandde. De chauffeur is met een andere inzittende op de vlucht geslage. Beiden zijn nog spoorloos, ondanks de inzet van speurhonden.

Bij de achtervolging raakte een politiewagen beschadigd; de agenten raakten niet gewond. Eerder werd gemeld dat de politie licht tegen de auto zou zijn gebotst en dat de wagen daarna tegen een boom tot stilstand kwam. De auto bleek overigens gestolen te zijn.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...