Video

Verdachte (17) opgepakt voor neersteken van 16-jarige jongen in Breda

12 november 2020 om 15:08 • Aangepast 13 november 2020 om 15:05
nl
De politie heeft donderdagmiddag een 17-jarige verdachte uit Breda aangehouden voor het neersteken van een 16-jarige jongen in die stad. De steekpartij gebeurde vlakbij de Seringenlaan. Het slachtoffer is in zijn been gestoken en lag een tijdje zwaargewond op straat.
Profielfoto van Rebecca SeunisProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door
Rebecca Seunis & Raymond Merkx

Het slachtoffer, een jongen uit Prinsenbeek, is rond kwart over twee met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een ooggetuige was hij op dat moment bij kennis. De dader was weggerend.

Rond half drie werd hij in een dokterspraktijk aan de Esserstraat aangehouden. Hij had een doek om zijn linkerhand gebonden die onder de bloedvlekken zat.

'Ruzie'
De aanleiding voor de steekpartij is nog onbekend. De politie laat wel weten dat slachtoffer en dader elkaar kennen. Volgens een meisje dat alles zag gebeuren, ging er een ruzie aan vooraf. De politie heeft het over 'een conflict' dat voorafgaand aan de steekpartij speelde.

De jongen lag vlakbij de middelbare school Markenhage. Een woordvoerder van die school zegt tegen Omroep Brabant dat het slachtoffer en ook de verdachte geen leerlingen van Markenhage zijn.

Rector Caroline Klein van de Campus Markenhage kreeg na het voorval veel telefoontjes van bezorgde ouders te verwerken. “Ook sommige leerlingen waren geschrokken. We zijn vooral bezig geweest met informeren en geruststellen van leerlingen en ouders”, aldus de rector.

De jongen werd gepakt aan de Elsstraat. (foto: Jan Waalen)
De jongen werd gepakt aan de Elsstraat. (foto: Jan Waalen)

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.