Opgepakte mannen in Uden hadden wapens en vals geld bij zich

13 november 2020 om 15:39 • Aangepast 19 november 2020 om 18:26
De politie in Uden na een waarschuwingsschot (foto: Marco van den Broek/SQ Vision)
De politie in Uden na een waarschuwingsschot (foto: Marco van den Broek/SQ Vision)
De politie hield donderdag vijf mannen aan in Uden, omdat ze vuurwapens bij zich hadden. De agenten kwamen hen op het spoor na een melding dat iemand had gezien dat een man vals geld in bezit had.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Hij zou deel uitmaken van een groep mannen, die zich ophield aan de Rondweg. "Toen onze collega’s twee voertuigen controleerden, bleek dat in één van de wagens een vuurwapen lag", meldt de politie. Vier mannen werden zonder problemen aangehouden.

Het bleef niet bij dit ene vuurwapen, want bij de verdachten trof de politie meer vuurwapens aan. In de omgeving waar de mannen werden opgepakt, vonden agenten bovendien een vals bankbiljet.

Waarschuwingsschot
Getuigen meldden dat er nog een vijfde man was, die bij de anderen zou horen en die ook in de buurt was. Deze man gaf zich niet zomaar over en de politie loste een waarschuwingsschot.

De mannen werden overgebracht naar een politiebureau en ze zitten nog vast. Het gaat om een 26-jarige man uit Tilburg, een 23-jarige man uit Stolwijk, twee 19-jarige mannen uit Gouda en een 23-jarige man zonder bekend woonadres.

Beide bestelbussen en een auto zijn in beslag genomen. Wat de plannen van de mannen waren en waarom ze in Uden waren is nog niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...