Luchtbuks Ria (100) op pad met Gordon en steelt de harten van heel Nederland

16 november 2020 om 22:37 • Aangepast 19 november 2020 om 18:26
nl
In Tilburg zijn er maar weinig mensen die luchtbuks Ria niet kennen. Maar de krasse 100-jarige heeft nu ook de harten van mensen in de rest van het land gestolen. Ria werd door Gordon gevolgd voor het nieuwe tv-programma '100 jaar jong'.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De hoogbejaarde Ria van Dijk gaat ieder jaar, al sinds 1936, naar de schiettent op de Tilburgse Kermis. Haar ogen zijn nog goed genoeg om raak te schieten.

Gordon bezoekt haar in haar appartement. "De eerste drie schoten gaan niet, hè. Die luchtbuksen hebben ze helemaal verkeerd afgesteld. Ze moeten geld verdienen", zegt Ria als kenner over de schiettenten. "Maar ik ga niet weg, voordat ik raak schiet."

Gezond
"Ik had nooit verwacht dat ik honderd zou worden en ook niet dat ik ze dan nog zo bij elkaar zou hebben", vertelt ze over haar gezondheid. In het SBS6-programma vertelt ze ook over haar jeugd en over het gebrek aan een liefdesleven en intimiteit.

“Ik ben nog zo blauw als iets. Het zat niet in me”, zegt Ria die nooit een relatie had, maar wel liefdesverdriet heeft gekend. "Dat je alleen achterblijft is erg. Ik heb kinderen van mijn zus en mijn broer, maar niet van mezelf. Dat mis ik heel erg. Maar mijn levensmotto is volhouden en plezier maken. Wat schiet je ermee op, om ermee in te zitten."

Daarna vraagt ze Gordon naar zijn liefdesleven. “We zullen d’n biecht eens omdraaien”, waarmee ze de presentator ook nog een paar ontboezemingen weet te ontlokken.

Wijntje
Ze toont oude foto's, leest het nieuws voor uit de krant en wordt gefilmd als ze zich op laat halen door een verzorgster om beneden in het restaurant van het bejaardenhuis een wijntje te drinken.

Ook gaat ze met Gordon naar de schiettent, waar ze laat zien goed nog raak te kunnen schieten.

Cameraploeg
Ze zet koffie voor Gordon en als ze er hoogstpersoonlijk op aandringt dat ook de cameraman en geluidsman koffie krijgen, steelt ze de harten van de kijkers. "Leg die apparaten eens weg", zegt ze tegen de cameraploeg.

Uiteindelijk breekt ze zelfs het hele interview af, met verwijzing naar de cameraploeg die de zware spullen moet dragen. “Ik heb zo’n medelijden met hen. Voor die kerels vind ik het genoeg.”

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.