Albert Verlinde krijgt genoeg stemmen voor een voorkeurszetel, maar hij weet nog niet wat hij doet

19 november 2020 om 16:05 • Aangepast 20 november 2020 om 15:36
nl
Albert Verlinde is met voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad van Vught. Hij stond als lijstduwer op nummer 26 op de lijst van de VVD. Hij haalde 406 stemmen dat is ruim voldoende voor een zetel. Of de musicalproducent uit Cromvoirt inderdaad in de raad gaat zitten is nog onduidelijk.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

In Vught waren woensdag gemeenteraadsverkiezingen omdat er een herindeling van de gemeente is. Per 1 januari 2021 wordt de gemeente Haaren opgesplitst en komt Helvoirt bij de gemeente Vught.

750 stemmen
Eerder liet de beroemde inwoner van Cromvoirt, dat al bij Vught hoort, dat hij raadslid zou worden als hij 750 stemmen zou krijgen. Cromvoirt telt namelijk 750 inwoners.

750 stemmen kreeg hij niet, maar toch wel een flink aantal en genoeg dus voor een voorkeurszetel. Albert weet nog niet wat hij gaat doen."Ik geef vrijdag meer duidelijkheid zodra de definitieve cijfers bekend zijn", laat hij in een korte reactie weten.

De bekende shownieuwskenner woonde lange tijd in Cromvoirt samen met VVD-politicus Onno Hoes. Hoes is oud-provinciebestuurder en is voormalig burgemeester van Maastricht. De twee zijn al enige tijd uit elkaar en wonen niet meer samen. Volgende maand stopt Verlinde als directeur van Stage Entertainment. Hij zou daarmee tijd hebben voor een politieke carrière.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.