Brute mishandeling van nachtvissers is na drie maanden nog steeds een mysterie

19 november 2020 om 20:00 • Aangepast 23 november 2020 om 15:45
Commotie bij het terrein vlakbij de Beekse Bergen (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision)
Commotie bij het terrein vlakbij de Beekse Bergen (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision)
De brute mishandeling van twee nachtvissers aan het Wilhelminakanaal bij Hilvarenbeek kost de politie nog steeds de nodige hoofdbrekens. De mishandeling gebeurde op 22 augustus kort na middernacht. Bijna drie maanden later is er nog niemand aangehouden en is ook het motief nog steeds onduidelijk. Maandag besteedt Bureau Brabant aandacht aan deze zeer gewelddadige mishandeling.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Langs het kanaal vlakbij safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek waren die avond twee vrienden uit Haaren aan het vissen in het Victoriameer. Een uur nadat ze gingen slapen, meerden twee mannen en twee vrouwen aan met een boot.

Kapotte fles
Korte tijd daarna overrompelden de mannen de slapende vissers met een mes of een kapotte fles. De slachtoffers liepen diepe steekwonden op aan de borst, schouder en rug. Volgens de politie is het 'een wonder dat er geen vitale delen zijn geraakt.'

Daarna ging het viertal er op de boot vandoor. Vermoedelijk zijn ze vanaf het meer naar Tilburg gevaren waarbij ze langs de wijken Jeruzalem en Armhoef zijn gekomen.

Spitse kin
De twee vrouwen waren getuige van het geweld. In de uitzending van Bureau Brabant roept de politie de vrouwen nadrukkelijk op om zich te melden. Ze zouden rond de twintig jaar oud zijn en lang en halflang blond haar hebben.

De mannelijke verdachten zijn ongeveer even oud als de vrouwen. Een van de mannen heeft een lichtblond opgeschoren kapsel en een spitse kin. Hij droeg een wit shirt. De andere verdachte was een gezette man met bruin haar. Hij droeg een korte zwarte broek. Alle vier de mannen en vrouwen vier spraken Nederlands.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

De tentjes en het busje bij de stek van de nachtvissers (Foto: Noël van Hooft).
De tentjes en het busje bij de stek van de nachtvissers (Foto: Noël van Hooft).

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...