Albert Verlinde wordt gemeenteraadslid in Vught: lijstduwer kreeg meer dan 400 stemmen

20 november 2020 om 12:49 • Aangepast 23 november 2020 om 09:25
nl
Shownieuwskenner en musicalproducent Albert Verlinde gaat de gemeenteraad in. Dat meldt lijsttrekker Mark du Maine van de VVD in Vught. Verlinde stond als lijstduwer op de 26e plek van de kandidatenlijst van de VVD en kreeg meer dan 400 stemmen. Dat is ruim voldoende om met voorkeursstemmen in de gemeenteraad te komen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

In Vught waren woensdag gemeenteraadsverkiezingen omdat de gemeente Haaren op 1 januari opgeheven wordt. Vught krijgt het dorp Helvoirt er dan bij. Verlinde woont al jaren in Cromvoirt dat bij de gemeente Vught hoort. Eerder zei hij dat hij minimaal 750 stemmen wilde halen voordat hij in de gemeenteraad zou plaatsnemen. Zoveel mensen wonen er namelijk in Cromvoirt.

Serieus signaal
Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Vught kregen zes andere kandidaten nog meer voorkeursstemmen dan Verlinde. "Er was een hoge opkomst", stelt hij. "Dan vind ik honderden voorkeursstemmen een serieus signaal, dat zijn heel veel mensen die vertrouwen in je stellen. Het zou als kiezersbedrog voelen als ik hier niets mee zou doen." Hij wil zich vooral hard gaan maken voor de belangen van de dorpen Cromvoirt en Helvoirt en cultuur in Vught. "Het zal niemand verbazen dat dat een onderwerp is waar ik veel aandacht aan zal geven", stelt hij.

Verlinde heeft geen landelijke politieke ambities. "Ik ben iemand die dingen doet omdat zijn hart die ingeeft. Dat heeft mij al heel veel gebracht in mijn leven. Maar ik heb geen routekaart met doelen; dit is een heel nieuw vak voor mij dat ik mij eigen moet maken. Ik ga kijken hoe dat mij bevalt." De theaterproducent neemt op 1 december afscheid van Stage Entertainment Nederland, nadat hij dat bedrijf ruim vijf jaar heeft geleid. Verder is hij de afgelopen tijd weer vaak als expert te zien geweest in Shownieuws.

Aanwinst
Lijsttrekker Du Maine noemt Verlinde een versterking voor zijn fractie. “De meeste mensen kennen hem van de showbizzwereld, maar hij heeft natuurlijk ook leiding gegeven aan een groot bedrijf.” Du Maine werd donderdagavond door Albert gebeld met de mededeling dat hij het gaat doen. “Zeker op het gebied van cultuur zal Albert een belangrijke bijdrage kunnen leveren.”

Verlinde wilde als lijstduwer een steentje bijdrage aan een goede uitslag voor de VVD in Vught. “Of de kandidatuur van Verlinde de VVD ook extra stemmen heeft opgeleverd weet Du Maine niet. “Daarvoor heb ik de verkiezingsuitslag nog niet voldoende kunnen analyseren.” Verlinde begint op 4 januari aan zijn politieke carrière in Vught.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.