Illegaal feestje met 25 mensen in Tilburgse kroeg stilgelegd: 'Zeker niet de eerste overtreding'

22 november 2020 om 13:04 • Aangepast 23 november 2020 om 12:53
nl
De politie heeft zaterdagnacht een illegaal feest beëindigd in café Rhythm 33 in Tilburg. In de zaak aan de Koestraat waren 25 mensen aanwezig, terwijl de kroeg officieel dicht zou moeten zijn vanwege de coronamaatregelen. Het is niet de eerste keer dat de zaak in overtreding is. Bij het café werden in de zomer nog waarschuwingsschoten gelost door de politie.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De politie kreeg rond middernacht een tip over het feestje. Agenten zeiden tegen de bezoekers dat ze moesten vertrekken. Dit deden zij ook. Hun gegevens zijn genoteerd. De horecabaas krijgt een boete.

Bij Rythm 33 werden in augustus waarschuwingsschoten gelost bij een technofeestje. De politie ging toen naar de zaak omdat er een vuurwapen gezien zou zijn. Dat werd uiteindelijk niet gevonden, maar op het feestje werden wel de coronaregels overtreden. Ook werd lachgas gebruikt en wilden de bezoekers niet meteen meewerken met de politie.

Vervolgstappen
De gemeente Tilburg is op de hoogte gesteld van het illegale feestje. Volgens een woordvoerder gaat er zeker worden opgetreden. “De zaak is eerder al in overtreding geweest, dus we gaan kijken welke vervolgstappen hierbij horen." Ze verwacht hier komende week meer duidelijkheid over.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.