16-jarige jongen betrapt die zelfgemaakte vuurwerkbom laat ontploffen - Omroep Brabant
Video

16-jarige jongen betrapt die zelfgemaakte vuurwerkbom laat ontploffen

22 november 2020 om 13:45 • Aangepast 23 november 2020 om 13:33
nl
Na de dagenlange vuurwerkoverlast rond het Heilig Hartplein en de Philipslaan in Roosendaal heeft de politie drie verdachten aangehouden. Een 16-jarige is opgepakt voor het laten ontploffen van een zelfgemaakte vuurwerkbom.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens buurtbewoners is de overlast al zo'n twee weken bezig. Ze klagen al dagenlang over geluidsoverlast en ontploffingen van zwaar vuurwerk.

Zelfgemaakte vuurwerkbom
Tijdens een politiecontrole op vrijdagavond rond tien uur werd op het Heilig Hartplein een 20-jarige man uit Roosendaal aangehouden, omdat hij niet wilde meewerken aan een identiteitscontrole en een agent mishandelde.

Zaterdagochtend volgde een tweede arrestatie na een tip over vuurwerkopslag in de schuur van een huis aan de Champetterberg. Daar werd 45 kilo vuurwerk gevonden, waaronder Shells en siervuurwerk. Dit vuurwerk is vanwege het ontploffingsgevaar door een specialistische dienst afgevoerd. De 29-jarige bewoner krijgt een proces-verbaal.

Zaterdagavond werd een 16-jarige jongen aangehouden. Een surveillerende agent betrapte hem toen hij een zelfgemaakte vuurwerkbom liet ontploffen.

Beelden van de vuurwerkoverlast in Roosendaal:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.