Groen licht voor nieuwe verbindingsweg tussen Oosterhout en Dongen

25 november 2020 om 14:10 • Aangepast 1 december 2020 om 17:58
nl
De nieuwe verbindingsweg N629 tussen Oosterhout en Dongen mag worden aangelegd. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten. De bezwaren van Milieuvereniging Oosterhout en omwonenden werden ongegrond verklaard. De nieuwe weg moet de verkeersproblemen op de huidige N629 oplossen en de bereikbaarheid van het bedrijventerrein Everdenberg-Oost in Dongen verbeteren.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De weg was omstreden, omdat deze in twee natuurgebieden zou komen te liggen. Milieuclubs en omwonenden kwamen daar tegen in het geweer. Ook was er twijfel of de weg de verkeersproblemen zou oplossen.

De Raad van State veegde deze bezwaren van tafel. Uit onderzoek bleek dat met de aanleg nieuwe woningen en het bedrijventerrein de druk op de huidige weg alleen maar zou toenemen. Verder was de bestaande weg niet veilig en gebeurde er verhoudingsgewijs veel ongelukken.

Met de komst van de nieuwe weg moet dit allemaal verleden tijd zijn. Ook zal door de aanleg voor omwonenden de geluidsoverlast minder worden en luchtkwaliteit verbeteren. De aantasting van de natuur wordt gecompenseerd met de aanleg van de Oranjepolder.

De nieuwe verbindingsweg tussen Dongen en Oosterhout
De nieuwe verbindingsweg tussen Dongen en Oosterhout

TEKST

Hier moet de weg tussen Dongen en Oosterhout komen
Hier moet de weg tussen Dongen en Oosterhout komen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.