Geen onderzoek naar vermeend prostitutienetwerk dat Joyce zou hebben misbruikt

25 november 2020 om 16:57 • Aangepast 26 november 2020 om 15:41
Joyce en ex-zedenrechercheur John (foto: Andy Smulders/Persfoto.com).
Joyce en ex-zedenrechercheur John (foto: Andy Smulders/Persfoto.com).
Het Openbaar Ministerie ziet af van een strafrechtelijk onderzoek naar een vermeend prostitutienetwerk waarvan de Eindhovense Jocy Kilwinger het slachtoffer zou zijn geweest. Dat laat justitie woensdag weten.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Volgens het Openbaar Ministerie Oost-Brabant zijn er geen 'concrete, objectief verifieerbare aanknopingspunten' voor het starten van een strafrechtelijk onderzoek. Dit besluit is door justitie in een uitgebreide brief aan haar toegelicht.

Gedwongen prostitutie
In juli en augustus verscheen in weekblad Nieuwe Revu een uitgebreid tweeluik over de 33-jarige vrouw. Ze stelde daarin slachtoffer te zijn van een netwerk, dat zich zou bezighouden met gedwongen prostitutie. Bij dit netwerk waren volgens Joyce ook medewerkers van de politie betrokken.

Ze had haar beschuldigingen eerder al gemeld bij het OM. Voor justitie reden om in gesprek te gaan met de vrouw en haar begeleider John van Dorenmalen, een voormalig zedenrechercheur bij de politie Brabant Zuid-Oost. Tijdens een eerste ontmoeting, op 30 juli, gaven Kilwinger en Van Dorenmalen aan justitie stukken die hun beschuldigingen en de aangifte moesten ondersteunen.

Geen aanknopingspunten
Maar volgens justitie leverden die stukken geen concrete aanwijzingen op die een strafrechtelijk onderzoek rechtvaardigen. Die conclusie werd volgens het Openbaar Ministerie ook een paar keer met Kilwinger en Van Dorenmalen besproken.

Hun toezegging om een aanvullende aangifte te doen en nieuwe stukken te delen, is volgens het Openbaar Ministerie nooit nagekomen. Daarmee zet justitie voorlopig een punt achter de hele kwestie.

LEES OOK:

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...