Politie komt in actie tegen vuurwerkoverlast in Helmond: negen aanhoudingen

28 november 2020 om 12:17 • Aangepast 30 november 2020 om 10:59
Negen aanhoudingen in Helmond (foto: politie).
Negen aanhoudingen in Helmond (foto: politie).
De politie heeft vrijdagavond negen overwegend jonge inwoners van Helmond aangehouden tijdens een grote actie tegen vuurwerkoverlast. Eén van hen, een jongen van 16, had een volle tas met niet aangestoken vuurwerk in het gezicht van een agent gegooid. De stad wordt al enkele dagen geplaagd door vooral jongelui, die vuurwerk afsteken. Voor burgemeester Elly Blanksma waren de aanhoudende problemen aanleiding om ouders van zestig jongeren die betrokken waren bij recent vuurwerkoverlast een waarschuwingsbrief te sturen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Eén van de andere arrestanten is ook 16. Hij werd opgepakt voor de verkoop van het explosieve spul. Een man van 21 ging de cel in, omdat hij vuurwerk naar een voorbijganger gooide en een prullenbak opblies. De jongste inwoner van Helmond die werd gearresteerd, is 15. Hij kon zich, net als een 20-jarige stadgenoot, niet legitimeren. Een jongen van 17 werd meegenomen naar het politiebureau, omdat hij een agent had beledigd. Een man van 18 liep tegen de lamp, omdat hij vijf zakjes hasj bij zich had.

Verdachten van straatroof opgepakt
Twee mannen van 18 en 19 werden in de kraag gegrepen, omdat ze donderdagavond betrokken zouden zijn geweest bij een straatroof op de Ruusbroeclaan. Het slachtoffer, een Eindhovenaar van 19, zag hen lopen en waarschuwde de politie. Agenten, die vanwege de actie tegen vuurwerkoverlast toch in de wijk waren, waren er snel bij.

De politie-actie was tussen zes en elf uur vrijdagavond. Agenten waren massaal aanwezig op diverse plekken in vooral Helmond-Noord. Ze controleerden buiten op straat rondhangende en lopende jongeren. Ook reageerden ze op meldingen van burgers en bezochten ze plekken waar Helmondse jeugd vaak bij elkaar komt.

Politie gaat door
De meeste arrestanten zitten nog in een cel. De politie laat weten dat ze doorgaat met het streng optreden tegen vuurwerkoverlast. Ze blijft er bij inwoners van de stad op aandringen om overlast te blijven melden en aangifte te doen wanneer ze met vuurwerk worden bekogeld.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...