Burgemeester Helmond stuurt brief naar ouders vuurwerkafstekende jeugd: 'Riskeren 4350 euro boete' - Omroep Brabant

Burgemeester Helmond stuurt brief naar ouders vuurwerkafstekende jeugd: 'Riskeren 4350 euro boete'

27 november 2020 om 22:35 • Aangepast 7 december 2020 om 10:31
nl
De burgemeester van Helmond heeft aan de ouders van zestig jongeren die betrokken waren bij vuurwerkoverlast een brief gestuurd. Het gaat om een officiële waarschuwing. Als de kinderen weer betrapt worden op het afsteken van vuurwerk, krijgen ze een boete van maximaal 4350 euro. Ook riskeren ze een taakstraf.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"De zaak kan zelfs, afhankelijk van de feiten en omstandigheden, voor de rechter komen", waarschuwt de burgemeester namens de gemeente.

"Ik heb de naam van uw zoon of dochter door gekregen van de politie. Afgelopen dagen is er in de omgeving van de Braak en Wilma op een onverantwoorde wijze vuurwerk afgestoken. Uw zoon of dochter was daarbij aanwezig", zo schrijft burgemeester Elly Blanksma.

Gesprek met kroost
Ze legt de verantwoordelijkheid mede bij de ouders en vraagt hen om in gesprek te gaan met hun kinderen om 'de consequenties van zijn of haar handelen te bespreken'. "Mag ik op u rekenen?", zo sluit de burgemeester af.

De gemeente liet vrijdagmiddag al weten dat ze 60 overlastgevende jongeren in het vizier had. Vrijdagavond was de politie massaal aanwezig in Helmond-Noord. Toch werd er weer vuurwerk afgestoken.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.