Video

"Ontploffing bij burgemeester van Woensdrecht was een doelbewuste actie'

29 november 2020 om 18:05 • Aangepast 30 november 2020 om 17:31
nl
De politie denkt dat de ontploffing die zaterdagnacht het huis van burgemeester Adriaansen van Woensdrecht beschadigde, een 'doelbewuste actie' tegen hem was. "Het zou wel heel toevallig zijn dat iemand dit daar doet, en dat later blijkt dat de burgemeester er woont", stelt een woordvoerder. De politie houdt de komende tijd bij de woning in Hoogerheide een extra oogje in het zeil.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

In de nacht van zaterdag op zondag ontplofte vermoedelijk een stuk illegaal vuurwerk bij de voordeur van burgemeester Steven Adriaansen. Behalve de deur liepen ook de voorkant van het huis en een dichtbij geparkeerde auto schade op. "Het is een flinke klap geweest", aldus de zegsman van de politie. Adriaansen heeft volgens hem aangegeven dat de explosie uit de lucht kwam vallen. "Hij zegt niet te begrijpen waarom dit is gebeurd."

Vooralsnog heeft de politie geen verdachte(n) op het oog. Daardoor is het motief volgens de woordvoerder onduidelijk. "We vinden dat dit niet te tolereren valt en onderzoeken dit zeer serieus." Hij roept mensen die iets van het voorval hebben meegekregen op zich te melden bij de politie. De kersverse commissaris van de Koning Ida Adema in onze provincie veroordeelt het geweld in deze tweet.

Onder dit bericht gaat de tekst verder.

Wachten op privacy instellingen...

Tweede incident bij politicus
In juli ontplofte ook al een stuk vuurwerk bij het huis van een politicus in de gemeente Woensdrecht. Dat gebeurde bij CDA-fractievoorzitter Ad Pijnen. Diverse deuren liepen forse schade op. Hij geeft aan nooit het vermoeden te hebben gehad dat er een politiek motief aan ten grondslag lag. In die zaak is volgens Pijnen geen verdachte aangehouden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.