Grote zoektocht naar vermiste Rob van Berkel, familie heeft weinig hoop dat hij nog leeft

1 december 2020 om 12:59 • Aangepast 9 december 2020 om 11:48
nl
Ondanks dat er nog steeds massaal wordt gezocht naar de vermiste Rob van Berkel uit Sint-Oedenrode is er nog geen spoor gevonden dat naar hem leidt. "De hoop dat hij nog leeft is inmiddels bijna nihil", zegt zijn dochter Judith. "Ze zoeken met drone's, met tientallen veteranen, met een heli , een sonar en politie te paard, maar nog steeds geen spoor."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Vrijdagmiddag is de 75-jarige Rob voor het laatst gezien. Hij vertrok toen met de fiets. "Hij fietste vrijwel dagelijks een rondje", zegt zijn dochter. "Hij legde hele afstanden af." Zijn fiets werd zondag gevonden bij de uitkijktoren aan de Meulekensweg in Liempde. "Dat is vlakbij waar mijn moeder geboren is."

Wachten op privacy instellingen...

Dit lijkt toch min of meer een toevallige plek. "Mijn vader trok er iedere dag op uit om een frisse neus te halen en vogeltjes te kijken", zegt Judith. "Maandag zijn ze met wel tweehonderd man naar hem gaan zoeken. Ook vandaag wordt er weer massaal naar hem gezocht, onder meer in het water." Een woordvoerder van de politie zegt dat er de komende tijd gewoon verder gezocht gaat worden. "Een einddatum voor het zoeken is er voorlopig niet."

Drone's en politie te paard
"De landelijke eenheid van de politie kamt samen met veteranen de hele omgeving uit", klinkt het dankbaar. "Ik besef ook dat de kans dat we hem levend terugvinden steeds kleiner wordt."

"Ik ga straks toch weer even die kant op. Mij is afgeraden om zelf rond het water te zoeken, omdat je de aanblik van een overledene in het water niet snel van je netvlies krijgt. Ik blijf dus op afstand. De plek waar zijn fietst stond, dichterbij mijn vader kan ik niet komen, dus daar wil ik zijn", besluit Judith. "Het is zo'n lieve man, voor hem zou je alles doen, dus dit doe ik."

De politie zocht dinsdag bij de uitkijktoren in Liempde.
De politie zocht dinsdag bij de uitkijktoren in Liempde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.