Video

In quarantaine, maar geen zin om thuis te blijven? Deze mannen wonen nu gewoon op hun werk

2 december 2020 om 10:53 • Aangepast 3 december 2020 om 00:26
nl
Drie mannen van het bedrijf Dutch Deco Finish in Erp moesten preventief in quarantaine vanwege een coronabesmetting. Omdat ze geen zin hadden om tien dagen thuis te zitten, besloten ze tijdelijk op hun werk te gaan wonen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Dat blijkt behoorlijk praktisch, vertelt Remon van Zoggel: "Wij hadden een positief geteste medewerker en daarom moesten we verplicht in quarantaine. Dus besloten we om dat gewoon hier op het bedrijf te doen met z'n drietjes. Kunnen we het thuisfront ook niet besmetten als we positief zouden zijn."

Ze vinden het niet vervelend om de hele dag op elkaars lip te zitten: "We hebben een hecht team en kunnen het goed met elkaar vinden. Ik slaap in mijn eigen kantoor, de chef werkplaats Leander slaapt in het kantoor van de bedrijfsleider en Wim slaapt in de kantine. En als we 's avonds klaar zijn met werken, dan pakken we samen een pilsje."

Leander geeft een inkijkje in hun tijdelijke woonplaats:

Er wordt niet gekookt door de heren, maar elke dag eten besteld. "Thuisbezorgd.nl heeft een goede klant aan ons nu. Maar we bestellen ook gezonde maaltijden hoor!"

Samen aan het ontbijt (foto: Remon van Zoggel).
Samen aan het ontbijt (foto: Remon van Zoggel).

André Hazes-kunstwerk
Vrijdag krijgen de drie heren een coronasneltest en kunnen ze hopelijk weer naar huis. "Tenzij een van ons positief wordt getest, dan blijven we natuurlijk nog langer hier." Dat vinden ze helemaal niet zo erg. "Het gaat allemaal goed hoor. We slapen prima."

Het bedrijf Dutch Deco Finish kreeg dit jaar landelijke bekendheid door het LEGO-kunstwerk van André Hazes op de Dam, dat kort na plaatsing werd vernield door vandalen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.