Video

Niet alleen de vispassen vliegen over de toonbank, ook vishengels zijn niet aan te slepen

2 december 2020 om 21:00 • Aangepast 3 december 2020 om 07:07
nl
Vishengels en andere spullen om te vissen zijn sinds de uitbraak van corona niet aan te slepen. In onze provincie zijn niet alleen bijna drie keer zoveel vispassen afgegeven, ook bij hengelsportzaken loopt het storm. Ad en Netty van Zon zagen in hun winkel de verkoop met zeventig procent stijgen. De spullen zijn niet aan te slepen.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

In de ruim veertig jaar dat hij de winkel, samen met zijn vrouw, runt heeft Ad van Zon dit nog nooit meegemaakt. Zelfs in de woonkamer van het echtpaar liggen spullen opgeslagen. "Die zijn zo weer weg, zelfs groothandels die visspullen verkopen raken uitverkocht", zegt Ad.

In deze video laat Ad zien welke visspullen op dit moment populair zijn:

Thuiswerken
De visgekte begon al snel na de uitbraak van het coronavirus in maart. "Mensen die lang niet meer gevist hadden pakten de draad weer op. Jong en oud ging vissen. Bij de visvijvers en aan het water is het overal enorm druk. Ook veel mensen die thuiswerken gaan vissen om even eruit te zijn en te ontspannen", zegt Ad.

Weg achter de computer
Opvallend is dat ook de jeugd de hengelsport heeft ontdekt. "Wat ouders niet voor elkaar kregen, zie je nu wel gebeuren. Ze gaan eindelijk naar buiten en weg van achter de computer", zegt Ad. Een jonge klant die handschoenen komt kopen om zijn handen warm te houden bij het vissen: "Je doet eindelijk eens wat anders dan achter de computer zitten."

Eigenlijk was het echtpaar Van Zon van plan om met de winkel te stoppen. Door corona is dat nu uitgesteld: "Het heeft ons bepaald geen windeieren gelegd", vertelt Ad. Hij denkt dat de stijgende populariteit van de hengelsport ook na de pandemie blijft: "Zelfs als 25 procent van de nieuwe klanten blijft vissen, dan is dat al mooi meegenomen".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.