Misbruikopa (66) hoort opnieuw vijf jaar celstraf en tbs eisen

9 december 2020 om 15:34 • Aangepast 10 december 2020 om 09:28
nl
"Ik heb ontzettend veel spijt van wat ik gedaan heb en wil uitzoeken waarom." Dat zei de 66 jarige Cees van der S. woensdag in de rechtbank in Den Bosch. De officier van justitie eiste woensdag vijf jaar celstraf en tbs voor jarenlang misbruik van vijf kinderen.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

De zaak, die eerder al in juli werd behandeld, ging woensdag verder omdat de reclassering eerst nog een onderzoek moest uitvoeren. In de zaal zaten moeders van de slachtoffertjes. Cees van der S. zou in zijn woonplaats Boxtel bijna zeven jaar lang vijf kinderen hebben misbruikt. De kinderen zagen in hem een 'soort opa', zo beschreef de rechter eerder hun relatie.

De ontucht begon in januari 2013 en duurde tot augustus 2019. De verdachte zou de kinderen zowel bij hem thuis als bij de slachtoffers in huis hebben misbruikt.

Weggestuurd bij voetbalclub
Hij kwam met de kinderen in contact als medewerker van de voedselbank. De slachtoffers zijn nu zes tot vijftien jaar oud. Van der S. die zelf geen kinderen heeft, wordt beschuldigd van het bezit van kinderporno. Een deel van de foto's zou hij zelf hebben gemaakt van de misbruikte kinderen. Ook zijn er tientallen jaren oude videobanden gevonden waarop de man te zien is, terwijl hij met een kind ontucht pleegde.

De ontucht duurde tot vorig jaar augustus, Cees van der S. werd toen aangehouden. Justitie houdt er zelfs rekening mee dat de man 'misschien wel decennialang' heeft vergrepen aan kinderen. Op basis van geruchten werd de man in 2018 al door de politie gewaarschuwd tijdens een zogenaamd 'stopgesprek’. Ook werd hij weggestuurd bij een voetbalclub.

'Wil ergens anders gaan wonen'
De officier van justitie bij de rechtbank in Den Bosch eiste 5 jaar celstraf en tbs met voorwaarden. Een rapport van de reclassering moest woensdag duidelijk maken of de tbs uitgevoerd kan worden. Dit zijn de voorwaarden:

  • Van der S. moet zich in een psychiatrische kliniek laten behandelen.
  • Hij moet zich regelmatig melden.
  • Hij krijgt regelmatig huisbezoeken.
  • Hij mag soms zijn huis uit, maar alleen onder begeleiding.

Als hij zich niet aan deze voorwaarden houdt, kan hij alsnog verplicht worden opgenomen.

Het OM eiste een contactverbod met zijn slachtoffers en ook dat de man na zijn celstraf niet meer in Boxtel mag komen. "Ik wil ergens ander gaan wonen", reageerde de verdachte. Hij gaf aan het verder eens te zijn met alle voorwaarden en wil ook meewerken. "Ik heb ontzettend veel spijt van wat ik gedaan heb en wil uitzoeken waarom het allemaal gebeurd is", zei hij.

De uitspraak is door de decemberdrukte in de rechtbank pas op 20 januari.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.