Troostlied 'Doorgaon' staat niet in de Top 2000, maar deze Brabantse artiesten wel

10 december 2020 om 16:33
nl
Fans van het troostlied Doorgaon hebben hun best gedaan, maar helaas staat het carnavalsnummers dit jaar niet in de Top 2000 van NPO Radio 2. Gelukkig staan er wel andere Brabantse nummers in de populaire hitlijst.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Carnavalsnummers zijn niet bepaald vertegenwoordigd in de Top 2000. “Het is een van de grootste volksfeesten in Nederland, maar ze staan niet in de Top 2000. Dat móet anders”, zei carnavalsvierder Thijs een maand geleden al in een oproep om het lied in de hitlijst te krijgen.

Hoewel veel mensen gehoor gaven, staat het nummer helaas niet in de lijst. Maar wees niet getreurd, er staan gelukkig nog andere Brabantse nummers in de top. Vooral Guus Meeuwis is goed vertegenwoordigd. Naast Brabant staan ook Het Dondert en het Bliksemt, Geef mij je angst en Het is een nacht in de lijst.

Van Krezip tot Doe Maar
Guus is natuurlijk niet de enige artiest in de Top 2000. Het nummer Onderweg van Abel staat al jaren in de lijst en ook I would stay van Krezip ontbreekt in 2020 natuurlijk niet.

Daarnaast staat Doe Maar dit jaar uiteraard weer met een aantal nummers in de lijst en is ook Ben ik te min van Armand weer te horen tussen kerst en oud en nieuw.

Benieuwd of jouw favoriete Brabantse nummer in de top 2000 staat? Hier kun je zien welke nummers er dit jaar instaan.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!