Video

Arrestatieteam valt huis binnen in onderzoek naar crystalmeth-lab

15 december 2020 om 17:26 • Aangepast 16 december 2020 om 17:18
nl
Een arrestatieteam is dinsdagmiddag een woning aan de Roskam in Breda binnengevallen. Een 28-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man woont boven een restaurant dat momenteel wordt verbouwd.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Volgens de politie wordt de man verdacht van betrokkenheid bij het crystalmeth-lab dat op 15 juni aan de Achtmaalseweg in Zundert is ontmanteld. Ook is hij gelinkt aan een onderzoek naar malafide ketelbouwers in Tilburg. De Oosterhouter wordt ervan verdacht dat hij ketels heeft opgeslagen in garageboxen. Het gaat om ketels die worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs.

Amfetaminegeur
Bij het actieve crystalmeth-lab in de loods aan de Achtmaalseweg in Zundert zijn afgelopen zomer drie aanhoudingen verricht. Bij de politie was een melding over een sterke amfetaminegeur binnengekomen. De grote hoeveelheid drugsafval op de vloer van het lab zorgde ervoor dat het beton zwaar was aangetast. Een politiewoordvoerder sprak van 'een groot lab'.

In september deden enkele arrestatieteams twaalf invallen in een zaak tegen een malafide ketelbouwer uit Tilburg. In totaal zijn er toen zes verdachten aangehouden. De hoofdverdachte uit Tilburg zou ketels maken voor drugslaboratoria. Dat gebeurde in een bedrijf aan de Ledeboerstraat op industrieterrein Kraaiven in Tilburg.

Drie verdachten zijn opgepakt in juni in Zundert. (foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Drie verdachten zijn opgepakt in juni in Zundert. (foto: Perry Roovers/SQ Vision)

Bekijk hier de beelden van de inval bij de ketelbouwer in Tilburg:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.