Crystal meth-lab gevonden in Zundert, drie aanhoudingen

16 juni 2020 om 10:14 • Aangepast 23 juni 2020 om 10:04
nl
De politie heeft maandagavond een actief crystal meth-lab gevonden in een loods aan de Achtmaalseweg in Zundert. Drie personen zijn opgepakt, zo meldt de politie.

Agenten gingen maandagavond rond elf uur naar het adres net buiten Zundert, nadat de politie was getipt. Zij roken een sterke amfetaminegeur.

Een politiewoordvoerder spreekt van 'een groot lab'. Over de identiteit van de verdachten wilde de politie niets kwijt. Volgens buurtbewoners is een van de verdachten de Belgische bewoner van het gerenoveerde woonhuis op het terrein. Later op dinsdag meldde de politie dat de verdachten drie bewoners zijn van het pand. Ze zitten nog altijd vast voor onderzoek.

De grote hoeveelheid drugsafval die op de vloer van het lab ligt heeft ervoor gezorgd dat het beton zwaar aangetast wordt, meldde de politie dinsdagmiddag.

De loods is na de ontdekking bewaakt en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is het lab aan het ontmantelen. Rond het middaguur is een doorzoeking begonnen.

Het zicht op het lab en het politieonderzoek wordt ontnomen door bomen en een hoge heg.

Lab in de buurt
Niet ver van dit lab, is vorig jaar zomer ook al een crystal methlab gevonden. Dat lab zat net over de grens bij de Belgische plaats Wuustwezel. Het spoor liep naar Nederland. Die verdachten zijn intussen veroordeeld.

In Brabant worden vrij weinig crystal methlabs gevonden. De bekendste was vorig jaar mei ontdekt op een boot in Moerdijk. En een jaar eerder vond de politie een methlab in Lage Zwaluwe.

Crystal meth is een sterk verslavende harddrug. De drugs zie je meestal als heldere brokken kristal die op ijs lijken. Het middel kan ernstige hersenschade veroorzaken.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ontmantelt het lab dinsdag. (foto: Perry Roovers/SQ Vision)
De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ontmantelt het lab dinsdag. (foto: Perry Roovers/SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.