Jumbo-familie Van Eerd heeft financiering voor overname HEMA rond

17 december 2020 om 08:59 • Aangepast 18 december 2020 om 09:54
nl
De overname van winkelketen HEMA door Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom kan doorgaan. De partijen hebben de financiering rond gekregen. Ook zijn ze klaar met het boekenonderzoek. Daarmee is voldaan aan belangrijke voorwaarden voor de deal, die nu waarschijnlijk in februari kan worden afgerond.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

In oktober werd al bekend dat de familie Van Eerd uit Veghel dichtbij een overname van HEMA was. Maar toen moesten er nog belangrijke zaken geregeld worden en was de deal nog niet definitief. Uiteindelijk is met ABN AMRO, ING en Rabobank 400 miljoen euro aan financiering geregeld voor de overname.

Ook zijn er afspraken gemaakt over een nieuwe doorlopende lening van 80 miljoen euro. Door de afspraken zullen de rentelasten voor HEMA flink afnemen.

'Belangrijke mijlpaal'
"De aankondiging van donderdag is een belangrijke mijlpaal voor HEMA, omdat de bankfinanciering een cruciale voorwaarde was om de overeenkomst aan te gaan", laat HEMA-topman Tjeerd Jegen weten.

HEMA kwam eerder dit jaar in bezit van de obligatiehouders in ruil voor het verlagen van de schuld. Daardoor verloor miljardair Marcel Boekhoorn de zeggenschap bij de winkelketen. Sindsdien werd er gezocht naar mogelijke kopers. Jegen benadrukt dat HEMA zich door de overname weer volledig op de eigen toekomst kan richten.

Nauwere samenwerking
De familie Van Eerd krijgt via investeringsmaatschappij Mississippi Ventures 50 procent van de aandelen van HEMA in handen en Parcom de andere helft. Dat HEMA bij de familie Van Eerd wordt ondergebracht en niet bij Jumbo zelf, is overigens een bewuste keuze.

Zo denkt Jumbo zich goed te kunnen blijven richten op de eigen strategische agenda en die van restaurantketen La Place. Het ligt wel voor de hand dat er in de toekomst nauwer samengewerkt zal worden tussen Jumbo en HEMA.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!