Vrouw vond explosief met metaaldetector en besloot het naar de politie te brengen - Omroep Brabant

Vrouw vond explosief met metaaldetector en besloot het naar de politie te brengen

18 december 2020 om 13:27 • Aangepast 21 december 2020 om 10:31
Het explosief dat bij het politiebureau in Drunen binnen werd gebracht, is ontmanteld. Medewerkers van de EOD hebben het meegenomen. Het was een gedemonteerd stuk munitie: de staart en de kopontsteker van een mortiergranaat. Een vrouw had de verroeste brokstukken gevonden met een metaaldetector en besloot ze vrijdag naar de politie te brengen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De kopontsteker kan gevaarlijk zijn, weet agent Michael van Creij die buiten het politiebureau stond te wachten. Het staartstuk kan weinig kwaad.

Medewerkers van de explosievenopruimingsdienst kwamen naar het politiebureau in Drunen om het explosief te onderzoeken. Daarna hebben ze het meegenomen.

Foto: Erik Haverhals/FPMB
Foto: Erik Haverhals/FPMB

Vrijdagmiddag kwam een vrouw met het explosief het politiebureau binnen. Ze zou het enige tijd geleden hebben gevonden met een metaaldetector. Nadat ze het een poosje thuis had liggen, besloot ze het toch maar naar de politie te brengen. Een woordvoerder van de politie benadrukt dat het in dit soort gevallen beter is om de politie te bellen en die langs te laten komen.

Het explosief werd buiten op de stoep van het politiebureau gelegd en het gebouw werd ontruimd. Ook bewoners van twee huizen in de buurt werden uit voorzorg geëvacueerd.

Foto: Erik Haverhals/FPMB
Foto: Erik Haverhals/FPMB
Foto: Erik Haverhals/FPMB
Foto: Erik Haverhals/FPMB

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...