Drive-in-kerkdiensten in Hank verboden door gemeente Altena

22 december 2020 om 20:49 • Aangepast 23 december 2020 om 20:51
nl
Drie drive-in kerkdiensten die donderdag in de openlucht zouden worden gehouden op een parkeerterrein in Hank langs de A27 gaan niet door. De gemeente Altena heeft de kerkdiensten verboden.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Burgemeester Lichtenberg heeft laten toetsen of de drive-in-kerkdiensten juridisch passen binnen de huidige regels. Dat is niet het geval. De kerkdiensten vallen niet onder de Wet Openbare Manifestaties. De evangelische gemeente De Burcht beriep zich wel op die wet. Dat blijkt onterecht, want de diensten worden als evenement gezien. Per dienst zouden 250 auto's welkom zijn op het parkeerterrein langs de A27 bij Hank.

De evangelische gemeente liet afgelopen weekend aan Omroep Brabant weten niet op de hoogte te zijn van het plan van de gemeente om de organisatie van de drive-in-diensten juridisch te toetsen. "Al eerder hebben wij contact gehad met de gemeente en met de burgemeester. We hebben de laatste updates opgestuurd en de beoordeling daarvan zou daarna plaatsvinden. Het was een 'formaliteit'”, aldus woordvoerder Ruben Duinker van De Burcht.

In een reactie laat De Burcht weten het te betreuren dat de gemeente Altena dit zo laat heeft gedaan. De kerknachtdiensten zullen nu uitgezonden worden op het YouTube-kanaal van De Burcht.

LEES OOK

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.