Politieachtervolging eindigt met crash in Breda - Omroep Brabant

Politieachtervolging eindigt met crash in Breda

26 december 2020 om 09:53 • Aangepast 28 december 2020 om 10:30
De auto kwam bij bioscoop Kinepolis tot stllstand (foto: Perry Roovers - SQ Vision Mediaprodukties).
De auto kwam bij bioscoop Kinepolis tot stllstand (foto: Perry Roovers - SQ Vision Mediaprodukties).
Een politieachtervolging in Breda eindigde vrijdagnacht met een crash op de Bavelseparklaan. Een 33-jarige man uit Assen is aangehouden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door
Robert te Veele

De achtervolging begon op de snelweg A16 bij grensovergang Hazeldonk. Agenten wilden rond twee uur de bestuurder van een auto met een Franse kentekenplaat controleren. De man leek in eerste instantie de politie netjes te volgen, maar bij de afslag van een tankstation ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Hoge snelheid
Vanaf de afrit Breda/Rijsbergen reed de bestuurder met meer dan honderd kilometer per uur door de bebouwde kom van Breda. Bij bioscoop Kinepolis op de Bavelseberg vloog de auto uit de bocht. "Wonder boven wonder kwam het voertuig normaal tot stilstand", zo laat de politie weten. De verdachte sprong vervolgens uit de auto en rende weg. Agenten vonden de man in het Breepark en hielden hem aan.

Omdat er mogelijk nog meer mensen in de auto zaten, hebben de brandweer en de politie nog in en rondom een waterplas gezocht. Toen er niemand werd gevonden, werd de zoekactie gestopt. Uit voorzorg kwamen twee ambulances naar de plek van het ongeluk.

Geen geldig rijbewijs
De zwaar gehavende auto is in beslag genomen en de bestuurder zit nog vast voor verder onderzoek. Hij had geen geldig rijbewijs. Waarom de man voor de politie vluchtte, wordt onderzocht.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...