Man bedreigde zijn ex en kind met twee messen, agent die hem neerschoot niet vervolgd

28 december 2020 om 17:23 • Aangepast 6 januari 2021 om 17:08
nl
De agent die eerder dit jaar twee keer op een 38-jarige man uit Bergen op Zoom schoot, heeft volgens het Openbaar Ministerie juist gehandeld. Op beelden van zijn bodycam was te zien dat de man met meerdere messen zijn ex-vriendin en haar zoontje bedreigde. Het OM ziet het schieten als 'noodweer', wat betekent dat de agent niet strafbaar is.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het voorval gebeurde op 21 juni om half vijf 's ochtends bij een huis aan de Paulus Buyslaan in Bergen op Zoom. Agenten kwamen naar het huis na een melding van een ruzie. De 38-jarige man was buiten zinnen en stond te schreeuwen met twee messen in zijn handen. Er werd nog een waarschuwingsschot gelost, maar dat had geen effect.

De politie vreesde dat de man zijn ex-partner en haar jonge kind wat aan zou doen en dus schoot een van de agenten twee keer op hem. De man raakte gewond aan zijn hand en been en kon worden aangehouden. Daarna werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De man is afgelopen oktober door de rechter veroordeeld voor de bedreigingen van zijn ex-vriendin en de politie die avond.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.