Twee mannen aangehouden bij controle noodverordening Veen

28 december 2020 om 22:06 • Aangepast 1 januari 2021 om 21:55
nl
In Veen zijn maandagavond twee mannen korte tijd vastgezet omdat ze de noodverordening overtreden zouden hebben. Het gaat om een 19-jarige man uit Andel en een 28-jarige man uit Wijk en Aalburg. In Veen geldt sinds zondagavond een noodverordening omdat het al avonden onrustig is.
Profielfoto van Malini WitloxProfielfoto van ANP
Geschreven door

De politie zei in eerste instantie dat de twee mannen Veen wilden binnenkomen, maar dat ze dit volgens de noodverordening niet mochten. In de noodverordening staat dat mensen die niks te zoeken hebben in Veen, het dorp niet in mogen. Later op de avond bleek dat de mannen toch een reden hadden om in het gebied te zijn. "Ze zijn daarop direct in vrijheid gesteld", meldt de politie.

Even onrustig
Eerder op de avond was het weer even onrustig in het dorp. Rond zeven uur 's avonds werd een auto in brand gestoken op de beruchte kruising van de Van der Loostraat met de Witboomstraat. Daarna keerde de rust terug. De politie was zichtbaar aanwezig op cruciale punten in Veen om te zorgen dat het rustig bleef.

Veen staat erom bekend dat er rond de jaarwisseling autowrakken in brand worden gestoken. In het verleden liep dit weleens uit op rellen. Zaterdagavond laat was het voor de derde avond op rij onrustig in Veen. Daarop besloot de burgemeester zondag de noodverordening uit te vaardigen.

Samenscholingsverbod
Er geldt onder meer een samenscholingsverbod voor meer dan twee mensen en is het verboden om iets op zak te hebben dat als wapen gebruikt kan worden. Op overtreding staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro. De maatregel geldt tot en met zaterdag 2 januari middernacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.