'Scholen twee weken langer dicht houden, dat kan echt helpen'

30 december 2020 om 21:00 • Aangepast 1 januari 2021 om 21:54
nl
De overheid zou moeten overwegen om de scholen nog twee weken langer dicht te houden. Dat zegt Jos van de Sande, voormalig hoofd infectieziektenbestrijding bij de GGD Hart Voor Brabant. Hij sluit zich daarmee aan bij een advies van het Red Team, een groep wetenschappers die het kabinet ongevraagd advies geeft over coronamaatregelen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

“Als je goed online les kunt geven, zou ik de scholen nog een paar weken dicht laten. Dat kan echt helpen”, zegt de arts.

Hoewel eerder werd gedacht dat kinderen het virus niet konden krijgen, zijn er nu veel meer aanwijzingen dat juist scholen superspreaders zijn. Een school in Lansingerland ging eind november zelfs dicht nadat er veertig besmettingen waren onder leraren, leerlingen en ouders. Het ging daarbij om de besmettelijke Britse variant van het coronavirus.

Indammen
“Op scholen zijn toch veel contactmomenten en het is heel moeilijk om daar afstand te houden”, weet Van de Sande. “Des te meer mensen besmet worden, des te moeilijker wordt het om die besmettelijke varianten in te dammen. Dan moet je dus maatregelen nemen en dat kan een langere scholensluiting zijn.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.