Michael van Gerwen na zeven jaar niet meer nummer 1 van de wereld na winst Gerwyn Price op WK Darts

3 januari 2021 om 22:45 • Aangepast 4 januari 2021 om 22:42
nl
Michael van Gerwen is na zeven jaar niet meer de nummer 1 van de wereld. Na winst van Gerwyn Price op het WK Darts is Mighty Mike afgelost als lijstaanvoerder.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Michael van Gerwen was de nummer 1 sinds zijn eerste wereldtitel in 2014. Dat hij na zeven jaar afstand moet doen van de eerste plaats, ligt niet alleen aan de goede prestaties van Gerwyn Price. Van Gerwen heeft in 2020 geen goed jaar gedraaid. In voorgaande jaren won hij toernooi na toernooi, maar in 2020 won hij slechts een paar grote titels.

Wachten op privacy instellingen...

De ranglijst van dartbond PDC, de zogenaamde Order of Merit, wordt opgemaakt aan de hand van de verdiensten van de darters in de afgelopen twee jaar. Van Gerwen zakt door het missen van vele titels, en dus geld, naar plaats 2. Price maakt een sprong van plek 3 naar 1 door de winst in de finale. Hij verdiende daarmee ruim 560.000 euro. Als Price de finale had verloren, dan was Van Gerwen overigens nog nipt eerste geweest.

Nummer 3
Van Gerwen moet de komende tijd beter spelen dan Peter Wright wil hij zijn tweede plek niet ook nog verliezen. De Schot staat slechts 23.000 pond achter de darter uit Vlijmen.

Price is pas de vierde darter die eerste is op de wereldranglijst sinds de invoering van het nieuwe rankingsysteem in 2007. De oud-wereldkampioenen Phil Taylor en Raymond van Barneveld namen in het mondiale klassement ook ooit de eerste plaats in.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.