Video

Familie is verdrietig na weer een explosie in Poolse supermarkt: 'De politie is lui'

4 januari 2021 om 05:47 • Aangepast 10 januari 2021 om 23:40
nl
De familie van de eigenaar van de Poolse supermarkt Warszawa XL in Tilburg, waar zondagnacht een explosie plaatsvond, is boos en verontwaardigd. Een neef die 's nachts kwam kijken naar de ravage, begrijpt er niks van. Eerder werden al twee van zijn winkels opgeblazen in Beverwijk en Aalsmeer.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De familie is van Koerdische afkomst en de neef was voor de feestdagen even in Nederland om bij zijn familie te zijn. Hij begrijpt niet waarom de winkel doelwit is van een aanslag. “We hebben geen vijanden.”

“Ik ben heel verdrietig. Het was een mooie winkel met flink wat personeel, een goed lopende zaak. De politie is lui", vindt hij. "In Aalsmeer en Beverwijk hadden ze ook al beloofd dat ze in actie zouden komen. Er is gewoon helemaal niets gebeurd.”

Bekijk hier beelden van de schade:

“De winkel is in oktober pas geopend”, vertelt de neef. “En het liep heel erg goed. Ik snap er niets van. Een bom in Nederland. Hoe is het mogelijk? Dit is een georganiseerd land.”

De explosie vond kort voor drie uur plaats in de Poolse supermarkt Warszawa aan het Paletplein in Tilburg. Het is de vijfde Poolse supermarkt in korte tijd waar een explosief afgaat. In de winkel is na de explosie brand uitgebroken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Enorme klap
In de buurt van de supermarkt staat een flat. De ruiten van de bergingen zijn door de enorme klap vernield.

In Heeswijk-Dinther werd 8 december de Poolse supermarkt Biedronka opgeblazen, maar daar is de familie Mahmoed geen eigenaar, maar iemand met dezelfde naam.

Mohamad Mahmoed vertelde op 9 december over de tweede explosie in zijn winkel in Beverwijk:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.