Run op toiletpapier legt Jumbo geen windeieren: omzet stijgt met 15 procent

4 januari 2021 om 09:07 • Aangepast 6 januari 2021 om 09:42
nl
Het massale hamsteren van onder meer toiletpapier en pastasauzen in het begin van de coronacrisis heeft supermarktconcern Jumbo in Veghel geen windeieren gelegd. Het familiebedrijf zag de omzet in het afgelopen jaar met 15 procent stijgen tot bijna 9,7 miljard euro.
Profielfoto van ANP Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dit jaar viert het supermarktconcern het honderdjarig bestaan en verwacht het dat de omzet zal stijgen naar minstens tien miljard euro. Deze verwachting maakte het bedrijf maandag bekend.

De online verkoop via de website groeide het afgelopen jaar met meer dan vijftig procent . De totale omzet van Jumbo Groep, inclusief restaurantformule La Place, kwam uit op meer dan 9,7 miljard euro. De omzet van La Place bleef door de coronapandemie steken op vijftig miljoen euro.

'Record met grijs randje'
Financieel topman Ton van Veen van Jumbo geeft aan dat de groei van de supermarktonderneming extra werd versterkt door de coronacrisis. Hij heeft het dan ook over een 'record met een grijs randje'. Hij denkt dat het nog wel maanden zal gaan duren voordat de situatie weer enigszins is genormaliseerd.

Van Veen verwacht dat de groei van online verder zal doorzetten. Hij rekent voor dit jaar op een stijging van de internetverkopen met minstens 30 procent. Om aan die grotere vraag te kunnen voldoen is Jumbo bezig de capaciteit voor leveringen van boodschappen aan huis te vergroten. De supermarktketen gaat volgens hem echter ook door met het uitbreiden van het winkelbestand. Afgelopen jaar kwamen er vijftien winkels bij. In totaal zijn er nu in Nederland en België 687 Jumbo-supermarkten.

Samenwerking met cateraar
Voor de exploitatie van de 44 restaurants van La Place gaat de supermarktketen samenwerken met cateraar Vermaat Groep in IJsselstein. Jumbo blijft eigenaar van het merk La Place. Ook houdt het bedrijf zes restaurants en vier stationslocaties. Vermaat neemt de medewerkers en exploitatie van de overige restaurants over.

Financiële details over de samenwerking zijn niet bekendgemaakt. Bij de restaurants werken 1300 medewerkers. Zij houden hun huidige arbeidsvoorwaarden na de overdracht van de restaurants aan Vermaat.

Groothandel in koloniale waren
De wortels van Jumbo gaan terug naar 1921 toen Johan van Eerdt in Veghel een groothandel in koloniale waren begon. In 1983 nam het familiebedrijf de Jumbo-formule over van Jan Meurs in Tilburg. Sindsdien is het bedrijf, mede door overnames, zeer sterk gegroeid.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.