Drie ton aan nepgeld gestort bij de Rabobank: taakstraffen tot 200 uur

7 januari 2021 om 19:36 • Aangepast 8 januari 2021 om 19:15
nl
Een groep criminelen wist ruim 300.000 euro aan valse briefjes bij de Rabobank te storten. Maar liefst 21 betrokkenen kregen donderdag voor de rechtbank in Den Bosch taakstraffen tot 200 uur.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De criminelen leverden in juli 2015 valse briefjes van 500 euro in bij verschillende vestigingen van de Rabobank in de regio Oss. In totaal stortten zij op die manier binnen een week tijd precies 647 van die biljetten (323.500 euro) op hun bankrekeningen. Vaak pinden ze het geld kort na de storting weer, maar dan in briefjes van honderd euro.

De Rabobank schakelde zelf de politie in. Tussen 9 en 17 juli werden opvallend veel verdachte biljetten gestort. De briefjes werden door de automaten tijdens de storting niet herkend als ‘vals’, maar ze werden wel als ‘verdacht’ aangemerkt. Kort daarna kregen de automaten een software-update, waardoor deze biljetten wel direct als vals worden aangemerkt.

De veroordeelden zijn tussen de 24 en 64 jaar oud. Ze komen vooral uit de gemeente Oss, maar ook uit onder meer Gemert, Heesch en Schijndel.

De groep kreeg niet alleen taakstraffen, ze moet ook de door de Rabobank geleden schade vergoeden. De laagste taakstraf die is uitgedeeld is tien uur. Vier andere verdachten die terecht stonden, zijn vrijgesproken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!