PSV-trainer Schmidt niet jaloers op Ajax: 'Heb er met Guti en Van Ginkel ook nieuwe spelers bij'

8 januari om 14:30
Roger Schmidt in gesprek met Mohamed Ihattaren (foto: ANP).
Roger Schmidt in gesprek met Mohamed Ihattaren (foto: ANP).
Roger Schmidt kijkt niet met een jaloerse blik richting collega-trainer Erik ten Hag. Ajax telde een paar dagen voor de topper namelijk ruim 22 miljoen euro neer voor Sebastien Haller die de club moet helpen aan doelpunten. "De club met het hoogste budget kan dit doen, maar ik kijk liever naar mijn eigen team."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

En ondanks dat PSV tijdens deze transferperiode nog geen nieuwe spelers heeft aangetrokken, is Schmidt wel degelijk van mening dat hij nieuwe krachten heeft. "Met Guti en Van Ginkel hebben we er nu gewoon twee nieuwe spelers bij", aldus de Duitse oefenmeester. "Zij hebben het eerste half jaar nog niet mee kunnen doen en zitten nu tegen de wedstrijdselectie aan. Ik ben blij met mijn team en de spelers."

Roger Schmidt blikt vooruit op de topper met Ajax:

Wachten op privacy instellingen...

Fitte groep
PSV beschikt in aanloop naar de topper over een nagenoeg fitte groep. Twijfelgeval is nog Mario Götze, die eerder deze week apart van de groep trainde omdat hij een lichte spierblessure had opgelopen. "We moeten zaterdag kijken of Götze mee kan afreizen naar Amsterdam", zegt Schmidt. "En verder kijken we dan ook of Van Ginkel en Guti bij de wedstrijdselectie kunnen zitten."

Verder zijn onder meer Ryan Thomas, Mauro Junior en Eran Zahavi terug van blessures. "Zahavi zou in de basis kunnen beginnen, ja. Maar we beslissen dat zaterdag pas. Dus daar kan ik niks over zeggen."

Volle week trainen
Voor het eerst sinds lange tijd heeft Schmidt meer dan een volle week met zijn team kunnen trainen. "Dat was wel weer eens prettig en belangrijk om weer eens zoveel te kunnen trainen", zei Schmidt daarover. "En voor de spelers die terugkwamen van een blessure was het ook fijn om weer mee te kunnen doen aan de groepstraining. Dus dat was ook een pluspunt."

PSV heeft maar een paar dagen kunnen genieten van de winterstop, aangezien de Eindhovenaren tussen kerst en oud en nieuw alweer verschillende keren op het trainingsveld stonden. "Maar de spelers hadden die paar dagen wel even nodig om op te laden. We hebben een zwaar schema gehad en ook de komende maanden zal het druk worden. Maar iedereen is er klaar voor om zondag van Ajax te winnen."

LEES OOK:

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...