Scholieren die thuis gillend gek worden kunnen straks rustig studeren in een zeecontainer - Omroep Brabant
Video

Scholieren die thuis gillend gek worden kunnen straks rustig studeren in een zeecontainer

8 januari 2021 om 14:32 • Aangepast 11 januari 2021 om 10:21
nl
Gezinnen met schoolgaande kinderen kennen het probleem, met zijn allen thuiswerken en studeren is op zijn zachts gezegd geen ideale situatie. Op het oude Galvanitas-terrein in Oosterhout komt een bijzondere plek waar scholieren straks wel rustig kunnen studeren: een omgebouwde zeecontainer.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door

Het idee komt van de Oosterhoutse ondernemer Ron Offenbach. “Ik zie om me heen wat het thuiswerken voor problemen geeft. Eén van mijn werknemers zat op de slaapkamer achter een strijkijzer te werken. Ook bij vrienden van mijn kinderen zie ik het geworstel. Ik dacht: daar moet een oplossing voor komen.“

Zeecontainers
In december belde Ron de gemeente en niet veel later zat hij met de wethouder aan tafel. Al heel snel kwamen ze uit bij het Galvanitas-terrein. Op dit terrein stond vroeger de Galavanitas-fabriek. Er zijn plannen voor nieuwbouw, maar op het moment staat het leeg.

Eind december zijn de eerste zeecontainers geplaatst die omgebouwd gaan worden tot studieplekken. “Het mooie is dat heel veel Oosterhoutse bedrijven helpen om dit voor elkaar te krijgen. Een schilder meldde zich om met vijf man te komen schilderen, iemand kwam brandblussers brengen en een bedrijf komt glas zetten in de containers”, aldus Offenbach. “Iedereen doet dit belangeloos, het is echt mooi om te zien dat iedereen zijn schouders er onder zet.”

40 plekken
Scholieren van 15 tot 23 jaar zijn de doelgroep. Er komen in eerste instantie acht containers te staan die goed zijn voor zo’n veertig plekken. “En we moeten natuurlijk alles veilig maken met betrekking tot corona. De scholieren moeten zich straks gaan aanmelden met een pasje, zodat we weten wie iedereen is.”

Offenbach dat ze eind januari opengaan, als alles goed verloopt.

Bekijk hieronder hoe de containers worden geplaatst:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.