Toch geen werkzaamheden aan bushalte voor de deur van Karel

12 januari 2021 om 20:53 • Aangepast 13 januari 2021 om 07:46
nl
De gemeente Zundert heeft actievoerder Karel Dictus via een brief laten weten de werkzaamheden aan het busperron in de Veldstraat voorlopig op te schorten. Dictus blokkeert sinds maandagochtend met twee vrachtwagens de bushalte voor zijn woning omdat hij die daar weg wil hebben.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Al twee dagen belemmert Karel Dictus de werkzaamheden aan het nieuwe busperron voor zijn deur omdat hij vindt dat er niet genoeg ruimte voor is. De gemeente Zundert dreigde daarop de twee blokkerende vrachtwagens weg te slepen en legde een dwangsom op van tweeduizend euro per wagen. Dictus, die in de Veldstraat woont en werkt, trok zich daar echter niets van aan en meent dat de maatregelen niet wettig zijn.

Brief van de gemeente
De gemeente lijkt nu, in ieder geval tijdelijk, te capituleren. Dictus ontving dinsdag eind van de middag een brief van het college van de gemeente Zundert, waar de volgende passages instaan:

"Omdat wij hechten aan een zorgvuldige voorbereiding van deze werkzaamheden hebben wij gezien de huidige situatie besloten om de werkzaamheden in de Veldstraat voorlopig op te schorten."

"Nu de werkzaamheden voorlopig niet worden uitgevoerd zal het daarvoor ingestelde parkeerverbod zo snel mogelijk worden opgeheven. We rekenen op uw medewerking om uw voertuigen bij de bushalte weg te halen."

Keutel ingetrokken
Naar aanleiding van de brief gaat de Zundertse ondernemer zijn kleine vrachtwagens dinsdagavond zoals gevraagd bij de bushalte weghalen. "Ik ben er wel blij mee", zegt Karel Dictus. "Ik vind het ook wel een overwinning, want ze trekken hun keutel toch in. Maar ik moet nog zien hoe het allemaal verder gaat lopen."

Want Dictus blijft voorzichtig. Maar ook strijdvaardig: "Ik ben gesteund door het Gehandicapten Platform Zundert en die hebben flink met de vuist op tafel geslagen bij de gemeente. Door hen zal de bushalte wel eens verplaatst kunnen worden. Ik vind het wel raar dat de burgemeester niet met mij wil praten. Dan hoor je eigenlijk zo'n functie niet te hebben. We gaan het zien, maar ik geef niet op."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!