Video

Daan haalt in een paar uur tijd 10.000 euro op voor Opa K’NEX

13 januari 2021 om 17:33 • Aangepast 13 januari 2021 om 19:04
nl
Toen de 29-jarige Daan Jongen woensdagochtend las over de trieste diefstal van het zelfgebouwde reuzenrad van Opa K’NEX, wilde hij meteen iets doen. Binnen een paar minuten zette hij een crowdfundingactie op en binnen een paar uur was er al genoeg geld opgehaald om wel twintig nieuwe reuzenraderen van K’NEX te bouwen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Ik kreeg een artikel doorgestuurd over die meneer en ik werd er heel verdrietig van. Ik vond het zo sneu en mijn vrouw zat ook met tranen in haar ogen. Er kwamen veel reacties online maar ik dacht: ik moet iets doen! Maar wat? Dus ik dacht: dan maar een crowdfundingactie, misschien lukt het wel om een paar honderd euro op te halen", vertelt Daan.

Awkward
Hij deelde de actie op Twitter en toen was het wachten geblazen. “De eerste vijf, tien minuten gebeurde er niks. Ik dacht: dit is wel ongemakkelijk… moet ik het er maar weer af halen?”, maar gelukkig had hij geduld. “Daarna ging het ineens hard en stond de teller al snel op tweehonderd, driehonderd euro. Daarna ging het als een lopend vuurtje.”

Binnen een uurtje of zeven was er maar liefst 10.000 euro opgehaald voor Opa K’NEX, oftewel Anton van der List (78). “Daar kun je denk ik een heel huis van K’NEX voor bouwen denk ik”, grapt Daan. Hij besloot de actie daarom snel stop te zetten. Je kunt iemand namelijk niet onbeperkt geld schenken en het geld moet natuurlijk wel goed terechtkomen. “Ik heb contact met de familie over hoe het geld het beste bij Opa K’NEX komt. Hij wil alleen zijn reuzenrad terug en wil misschien de rest van het geld aan een goed doel schenken.”

Daan is enorm verrast door de leuke reactie en de vele donaties. “Sommige mensen schonken wel honderd euro. Het is superleuk om de kracht van sociale media te zien.”

Opa K'NEX na de diefstal van zijn reuzenrad:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.