'Politie wiste sporen uit van in stukken gezaagde informant Freddy Janssen uit Valkenswaard'

18 januari 2021 om 06:02 • Aangepast 19 januari 2021 om 05:49
nl
Nadat politie-informant Freddy Janssen uit Valkenswaard aan stukken gezaagd was teruggevonden, heeft de politie cruciale informatie voor de rechtbank verzwegen en sporen van de operatie uitgewist. Dat zeggen betrokkenen tegen het AD. Zij spreken over een doofpot.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Als het lichaam van Freddy Janssen in mei 2015 in pakketjes uit het Markkanaal bij Den Hout wordt gevist, breekt bij Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de Landelijke Eenheid paniek uit. Janssen was informant van deze spionnendienst van de politie en stuurde de dag voor zijn verdwijning nog een noodkreet uit, zo blijkt uit mails die het AD bezit.

Wapenhandelaar
Dat Janssen informant van de politie was, is achtergehouden voor de rechtbank, die concludeerde dat de inwoner van Valkenswaard zichzelf van het leven heeft beroofd. Wapenhandelaar Jan B. uit Hulten zou daarbij aanwezig zijn geweest. Hij werd slechts veroordeeld voor betrokkenheid bij het wegmaken van Janssens lichaam maar in hoger beroep vrijgesproken.

Uit onderzoek van het AD blijkt dat Janssen informatie aan de politie doorspeelde over diezelfde Jan B. De politie onderzoekt de diverse beweringen, maar wil niet ingaan op de zaak zelf. Over de precieze - afgeschermde - werkzaamheden van TCI doet zij nooit mededelingen, geeft de politie maandag aan.


LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.