Indoor Brabant gaat door zónder publiek

18 januari 2021 om 12:12 • Aangepast 19 januari 2021 om 11:58
nl
Indoor Brabant gaat dit jaar door zónder publiek. Dat heeft de organisatie The Dutch Masters besloten. Het paardensportevenement wordt gehouden van 12 tot en met 14 maart in de Brabanthallen in Den Bosch.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

“Het is belangrijk om ondanks alle beperkingen de continuïteit van de paardensport te waarborgen. Dit is essentieel voor de paarden, ruiters en alle anderen die aan de paardensportbranche verbonden zijn”, zegt Anky van Grunsven, voorzitter van The Dutch Masters.

Als gevolg van de coronacrisis zal Indoor Brabant zónder publiek en in aangepaste vorm plaatsvinden. "De veiligheid van deelnemers en medewerkers heeft de hoogste prioriteit. De organisatie zal dan ook in nauw contact blijven met de veiligheidsregio zodat het evenement volledig coronaproof in een besloten omgeving kan worden georganiseerd", zegt de organisatie.

'Doet mijn sporthart sneller kloppen'
Wethouder Huib van Olden van Den Bosch laat in een reactie weten tevreden te zijn met het besluit. “Dat deze belangrijke wedstrijd voor onze stad en provincie op veilige wijze doorgang kan vinden, doet mijn sporthart natuurlijk sneller kloppen.”

In november gaf Marcel Hunze, directeur van Indoor Brabant, aan dat hij er ondanks de ellende van de coronacrisis van overtuigd was dat het paardensportevenement in maart door zou gaan.

Vorig jaar afgelast
In maart vorig jaar voelde het evenement als een van de eerste de gevolgen van de crisis. Het evenement zou aanvankelijk toch doorgaan, maar vlak voor de start kreeg de directeur het slechte nieuws dat er toch niet meer dan honderd mensen waren toegestaan. Daarop werd het hele evenement afgelast.

Sportkoepel NOC*NSF juicht het toe dat het evenement dit jaar wel doorgaat. "Voor de TeamNL-sporters biedt dit het nodige perspectief om zich voor te bereiden op de Olympische en Paralympische Spelen. Dat geldt zeker voor de paardensport waar niet alleen de ruiters, maar ook de paarden in topvorm moeten komen", meldt de sportkoepel in een verklaring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.