Video

Dolle ritten op motor door woonwijk leveren 20 maanden cel op

18 januari 2021 om 15:16 • Aangepast 19 januari 2021 om 14:14
nl
Een 21-jarige man die twee verschillende keren een voetganger aanreed, moet twintig maanden de cel in. Ook mag hij zeven jaar niet rijden. De man, die een keer op een motor reed en een andere keer op een motorscooter, ging er na beide ongelukken vandoor zonder hulp te verlenen aan de slachtoffers.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

In juni 2019 reed de man veel te hard op een crossmotor door het centrum van Den Bosch. Op de Churchilllaan wilde een vrouw hem aanspreken op zijn rijgedrag. Ze liep de weg op, maar de verdachte reed haar met volle snelheid aan. Daarna liet hij zijn crossmotor achter en ging er vandoor.

Het slachtoffer bleef achter met onder meer een gebroken been, een longkneuzing en schade aan de knieband. Ze is nog steeds aan het revalideren en kan nog nauwelijks lopen.

De motor waar de verdachte op reed, bleek gestolen. maar de rechtbank vond dat niet kon worden bewezen dat de verdachte de motor heeft gestolen of dat hij wist dat hij op een gestolen motor reed. Dus van heling en diefstal werd de man vrijgesproken.

Aanrijding met scooter
Twee maanden vóór het ongeluk in juni, in april 2019, had de man ook al iemand aangereden. Hij reed toen op een motorscooter door het centrum van Den Bosch toen hij een overstekende voetganger raakte. Ook toen reed hij te hard en hij had geen rijbewijs. Het slachtoffer was een 15-jarige jongen. Die brak een jukbeen en zijn oogkas en liep een zware hersenschudding op. Hij heeft onder meer ernstige geheugenproblemen en informatieverwerkingsproblemen.

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat de man twee keer in korte tijd verkeersongevallen veroorzaakte. Hij reed in beide gevallen te hard en zonder rijbewijs en vertrok zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. Daarbij komt dat de verdachte eerder ook al veelvuldig is veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs.

Voor het ongeval met de 15-jarige jongen in april legde de rechtbank acht maanden cel en drie jaar rijontzegging op. Voor het ongeluk met de vrouw werd nog eens twaalf maanden cel en vier jaar rijontzegging opgelegd.

We spraken het slachtoffer Daniëlle Schuiling in 2019 kort na het ongeval:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.