Liveblog

Coronanieuws: Gommers is niet overtuigd van het nut van een avondklok

19 januari 2021 om 05:53 • Aangepast 28 januari 2021 om 14:49
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van RedactieProfielfoto van ANP
Geschreven door
Redactie & ANP

De hoofdpunten:

  • Deze week nog extra coronamaatregelen.
  • Woensdagmiddag coronapersconferentie.
  • 379 coronapatiënten zijn opgenomen in de Brabantse ziekenhuizen.
  • Het afgelopen etmaal werden er in Brabant 671 nieuwe besmettingen gemeld
  • Lees al het nieuws over het coronavirus op onze themapagina.

23.00 - We sluiten dit liveblog

22.50 - IC-voorman Gommers niet overtuigd van nut avondklok
Voorzitter Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) is nog niet overtuigd van het nut van de invoering van een avondklok. In de talkshow Jinek (RTL 4) zei hij dinsdagavond daarvan geen voorstander te zijn. "Ik vind dat we over zo'n rigoureuze maatregel, die ook heel veel invloed heeft op de jeugd, heel goed moeten nadenken", zei Gommers.

22.00 - 'Kwart Nederlanders verwacht problemen door avondklok'
Een kwart van de Nederlanders verwacht problemen door de invoering van een avondklok, stelt Hart van Nederland op basis van onderzoek onder ruim 2500 leden van het nieuwspanel. Vooral jongeren maken zich zorgen. Ongeveer de helft van de mensen onder de 30 jaar verwacht last te gaan ondervinden van de avondklok.

21.50 - Burgemeesters: avondklok moet weinig uitzonderingen hebben
Als er een avondklok moet komen, dan moet die strak zijn geregeld met slechts een beperkt aantal uitzonderingen. Dat hebben de burgemeesters van het Veiligheidsberaad dinsdagavond tegen minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) gezegd.

"Het moet een duidelijke, goed uitvoerbare maatregel zijn", zei voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad na afloop van het overleg. De burgemeesters hebben nog altijd behoorlijk wat vragen over de uitvoerbaarheid van een avondklok.

Wachten op privacy instellingen...

21.40 - Run op Thuisbezorgd-jassen
Het nieuws over de potentiële avondklok was nog maar net bekend toen de eerste Thuisbezorgd-jassen al op Marktplaats verschenen. De opvallende oranje maaltijdbezorgersjassen worden aangeboden om de avondklok te omzeilen. Daar is moederbedrijf Justeat Takeaway niet blij mee, weet de NOS. "We zijn al bezig om samen met Marktplaats alle advertenties te verwijderen", zegt directeur Jitse Groen.

20.30 - Dit vinden Brabanders op straat van een avondklok

20.15 - KBO-PCOB: 'Houd bij avondklok rekening met mantelzorgers'
Mocht er een avondklok komen, houd dan rekening met de mantelzorgers die buiten werktijden senioren ondersteunen en verzorgen. Dat is de oproep van seniorenorganisatie KBO-PCOB aan het kabinet in aanloop naar de persconferentie die demissionair premier Rutte aanstaande woensdag geeft. Marcel Sturkenboom, directeur van KBO-PCOB zegt: "Als er een avondklok komt, laat die dan op zijn minst vanaf negen uur 's avonds ingaan. Vaak is dat het laatste contactmoment voor de nacht, die al zo eenzaam kan zijn. "

19.45 - 'Taxi's moeten essentieel zijn bij avondklok'
Taxi's moeten kunnen blijven rijden bij een avondklok en ook uitgeroepen worden tot cruciaal beroep. Daartoe roept de Utrechtse Taxi Centrale (UTC) op. De centrale maakt zich zorgen over particulieren die door een avondklok geen vervoer meer kunnen krijgen, zoals bijvoorbeeld naar het ziekenhuis of een huisartsenpost.

19.20 - Burgemeesters niet afwijzend tegenover avondklok
De voorzitters van de veiligheidsregio's die samen het Veiligheidsberaad vormen, staan in principe niet afwijzend tegenover een avondklok maar willen eerst horen wat het OMT-advies zegt. "Als het kabinet laat zien dat de avondklok ons kan helpen sneller door dit proces heen te komen, dan ben ik voor", zei burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam voorafgaand aan de vergadering van het beraad in Utrecht.

18.30 - 13,3 procent bloeddonoren heeft antistoffen tegen coronavirus
Het percentage bloeddonoren dat antistoffen tegen het coronavirus draagt, is landelijk gestegen naar 13,3, meldt Sanquin. In december was dat nog 10,3 procent. Volgens de organisatie die de bloedvoorziening in Nederland regelt zijn vooral bloeddonors in Limburg en Noord-Brabant bovengemiddeld drager van de antistoffen met 15 procent. Het meten van de antistoffen tegen het coronavirus bij mensen die bloed geven, biedt inzicht in de verspreiding van COVID-19 in Nederland.

18.04 - Lokale boekhandels hebben het druk
De lokale boekhandels hebben het momenteel aardig druk. De reclamecampagne om je lokale boekhandel te steunen door online een boek te bestellen is een groot succes. Dat zeggen de boekhandels Van Piere in Eindhoven en Ad Heinen in Den Bosch. Sinds de start van de campagne is de vraag online enorm toegenomen. "Het is net zo druk als voor de kerst."

18.02 - Avondklok stuit op weerstand van jongeren D66, GroenLinks en VVD
De effecten van een avondklok wegen niet op tegen de schadelijke gevolgen die die op jongeren zou hebben, stellen de jongerenpartijen van D66 en GroenLinks in een gezamenlijke verklaring. De organisaties roepen hun moederpartijen op de avondklok te blokkeren, die mogelijk nog deze week komt. Ook de JOVD, jongerenpartij van de VVD, is tegen: "Mensen zitten al aan hun limiet, dit gaat te ver."

16.05 - Avondklok is aanstaande: kabinet wil invoering nog deze week
De invoering van een avondklok is aanstaande, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Woensdag wil het kabinet de aankondiging doen. In het voorstel geldt een avondklok van acht uur 's avonds tot vier uur 's ochtends. Invoering wordt verwacht op vrijdag.

De avondklok geldt voor een afgebakende periode van een paar weken, waarschijnlijk tot 9 februari, het einde van het huidige corona-pakket aan maatregelen. Er is nog geen definitieve overeenstemming, melden bronnen, dus de tijden en de duur van de avondklok kunnen nog veranderen. Ook andere maatregelen liggen nog op tafel, zoals verdere beperking van het thuisbezoek en van het vliegverkeer tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

16.00 - RIVM geeft één keer per week update over vaccinatiecijfers
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat vanaf nu één keer per week bekendmaken hoeveel mensen zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. De teller staat aan het begin van de registraties op 77.000 mensen. Zij hebben tot en met afgelopen zondag hun eerste prik tegen COVID-19 gekregen. Het zijn allemaal zorgmedewerkers.

15.55 - Veel minder besmettingen door bezoek aan huis
Nu de kerstdagen en de jaarwisseling achter de rug zijn, keldert het aantal coronabesmettingen door mensen die anderen bezoeken of die zelf bezoek ontvangen. Ten opzichte van vorige week is het aantal positieve tests door bezoek aan huis zo ongeveer gehalveerd, blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In een week tijd zijn 5672 mensen in Brabant besmet geraakt met het virus.

15.40 - Derde dag op rij meer coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen
Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is voor de derde dag op rij gestegen:

  • In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 2445 patiënten met COVID-19. Dat zijn er 16 meer dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
  • Van de opgenomen patiënten met COVID-19 liggen er nu 1767 op de verpleegafdelingen, 23 meer dan maandag.
  • Op de intensive care nam het aantal coronapatiënten het afgelopen etmaal met 7 af tot 678.

15.22 - RIVM meldt 4335 nieuwe coronabesmettingen
Landelijk zijn er in de afgelopen 24 uur 4335 nieuwe coronabesmettingen gemeld, zegt het RIVM. Dat is minder dat het gemiddelde van de afgelopen week.

In Brabant werden er het afgelopen etmaal 671 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 55 minder dan een dag eerder. Daarmee lijkt een dalende trend door te zetten. 287 van die besmettingen werden ontdekt in Brabant Zuid-Oost. Daarmee is dat landelijk gezien de regio met de meeste besmettingen in een dag.

Wachten op privacy instellingen...

15.05 - CBR verlengt geldigheid rijbewijzen en examens om corona
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gaat de geldigheid van rijbewijzen en uitslagen van examens verlengen. Door de lockdown kunnen veel mensen niet op tijd voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs, of verloopt de geldigheid van deelexamens en certificaten.

Ook verlengt het bureau de uitslagen van het theorie-examen, het motorexamen voertuigbeheersing en de deelcertificaten voor het verkrijgen van vakbekwaamheid. De uitslagen van examens die in de periode vanaf 1 oktober tot 1 januari zouden vervallen, blijven nu geldig tot 1 oktober 2021.

15.00 - RIVM: opmars Britse variant overschaduwt daling coronacijfers
Het aantal coronagevallen is voor de vierde week op rij gedaald. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 38.776 meldingen van positieve tests. Dat is zo'n 21 procent minder dan in de week ervoor.

Het RIVM zegt dat dit 'gematigd positieve beeld' wordt overschaduwd door 'de opmars' van de Britse variant. Een op de tien besmet geraakte mensen heeft waarschijnlijk deze mutatie onder de leden. Half februari is dit waarschijnlijk gestegen tot de helft. Dat leidt dan tot meer ziekenhuisopnames en meer sterfgevallen, verwacht het RIVM.

14.55 - Studentenvakbond: avondklok neemt laatste beetje vrijheid weg
De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is tegen de invoering van een avondklok. De organisatie maakt zich grote zorgen over het welzijn van jongeren in Nederland en noemt de invoering van een avondklok 'disproportioneel' en 'moeilijk handhaafbaar'.

"Het water staat jongeren aan de lippen. Steeds vaker kloppen studenten bij ons aan met klachten variërend van lusteloosheid tot sombere gevoelens. Met een avondklok zou het laatste beetje vrijheid hen ook nog eens worden afgenomen", zegt LSVb-voorzitter Lyle Muns.

14.15 - Dalende coronacijfers maar mogelijk avondklok: hoe zit dat?
Het aantal mensen dat positief test op het coronavirus daalt al een maand. Ook in de ziekenhuizen neemt de bezetting sinds twee weken af. Maar in plaats van versoepelingen kondigt het kabinet woensdagmiddag waarschijnlijk strengere maatregelen aan. Wij leggen hier uit hoe het zit.

14.05 - Uitbraak coronavirus in Helmonds woonzorgcentrum
Woonzorgcentrum Savant De Ameide in Helmond heeft voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis te maken met een uitbraak van het virus. Verschillende bewoners die zelfstandig wonen in appartementen, zijn besmet. Anderen hebben klachten en wachten nog op de uitslag van een test.

De afgelopen twee weken zijn zes zelfstandig wonende ouderen in het woonzorgcentrum gestorven aan COVID-19. Ook een aantal medewerkers is besmet geraakt. Een woordvoerder laat weten dat personeel van een andere locatie ingezet wordt om de roosters rond te krijgen. Bewoners die meer zorg nodig hebben en in een ander deel van het woonzorgcentrum wonen, zijn niet getroffen door de uitbraak.

13.50 - RIVM geeft één keer per week update over vaccinatiecijfers
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat vanaf nu één keer per week bekendmaken hoeveel mensen zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. De cijfers komen op dinsdag naar buiten. Op dinsdagen geeft het instituut steevast een update over de coronasituatie in Nederland.

Deze dinsdag publiceert het RIVM voor het eerst de actuele vaccinatiecijfers. "Op termijn zijn de data ook beschikbaar in open datasets en op het coronadashboard van de Rijksoverheid", voegt het instituut eraan toe.

13.35 - Woensdagmiddag persconferentie, op korte termijn extra maatregelen
Het kabinet wil 'op de kortst mogelijke termijn' extra maatregelen treffen om de coronacrisis te bestrijden. Woensdag aan het begin van de middag wordt een persconferentie gehouden, laat coronaminister Hugo de Jonge weten. Woensdagochtend is eerst nog een crisisberaad (MCC) gepland van het kabinet.

Het is nog onduidelijk of het om de veelbesproken en omstreden avondklok gaat. Ook andere maatregelen liggen volgens ingewijden op tafel, zoals een inperking van het vliegverkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, of het verder beperken van thuisbezoek. Volgens bronnen kunnen de maatregelen deze week al ingaan, als kabinet en parlement het eens worden.

Wachten op privacy instellingen...

"Het OMT heeft in haar 96e advies aangegeven dat het landelijke beeld van de besmettingscijfers in algemene zin zeer zorgelijk blijft", schrijft De Jonge. "De nieuwe virusvarianten kunnen hier in de komende weken in sterkere mate aan gaan bijdragen. Het kabinet vindt daarom dat zo snel mogelijk extra maatregelen moeten worden genomen."

13.30 - Programma Matthijs Gaat Door gaat eindelijk echt door
Het programma Matthijs Gaat Door gaat eindelijk door. Presentator Matthijs van Nieuwkerk was besmet met het coronavirus, maar is nu genezen meldt een woordvoerder van BNNVARA.

De eerste aflevering van het programma is zaterdag om 21.40 uur te zien op NPO1. Eigenlijk zou de show al op 9 januari van start gaan, maar vanwege de coronabesmetting van Van Nieuwkerk werd dat uitgesteld. Een week later, op 16 januari, kampte hij nog steeds met klachten.

13.15 - Webwinkel Bol.com verwacht door te kunnen gaan bij avondklok
Webwinkel Bol.com verwacht dat het werk in de distributiecentra in de avonduren door kan gaan als er een avondklok wordt ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat laat een woordvoerder weten. Bol.com wacht af op het besluit van het demissionaire kabinet.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil in het geval van een avondklok een ontheffing voor distributiecentra, omdat het werk daar veelal in de nacht gebeurt. Bol.com zegt verder dat in de distributiecentra coronaveilig wordt gewerkt.

12.40 - Geen askruisje na carnaval vanwege coronacrisis
Christenen krijgen dit jaar geen askruisje op hun voorhoofd om het begin van de vastentijd tot aan Pasen in te luiden. Vanwege de coronacrisis zullen priesters de gelovigen niet aanraken, maar de as boven hun hoofd uitstrooien. Dat staat in een richtlijn van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de Nationale Raad voor Liturgie, in navolging van het wereldwijde advies van het Vaticaan.

Dit jaar zullen priesters de as zegenen en besprenkelen met wijwater. Daarna moet de voorganger zijn handen wassen en een mondkapje opzetten. Vervolgens strooit hij zonder te spreken as uit boven het hoofd van elke kerkganger, aldus de richtlijn. Aswoensdag valt dit jaar op 17 februari.

Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant

11.20 - NOC*NSF: zorg om recreatiesporter bij avondklok
De invoering van een vroege avondklok kan met name voor recreatiesporters vervelende gevolgen hebben, vreest sportkoepel NOC*NSF. Het kabinet stelt een beperking van de bewegingsvrijheid voor tussen acht uur avonds en vier uur 's nachts, als extra maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus.

"We moeten afwachten wat de maatregel precies inhoudt maar een verdere inperking van de sportmogelijkheden zou niet goed zijn, met name voor recreanten die overdag druk zijn en 's avonds buiten aan hun conditie willen werken", zegt een woordvoerder van NOC*NSF.

11.15 - 379 coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen
In de Brabantse ziekenhuizen zijn het voorbije etmaal 35 nieuwe coronapatiënten opgenomen. In totaal liggen er nu 379 coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen, 11 meer dan maandag. Dat maakte het ROAZ dinsdagmorgen bekend.

Het voorbije etmaal zijn 5 coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen overleden, 26 patiënten werden uit het ziekenhuis ontslagen en 3 Brabantse patiënten zijn overgeplaatst naar andere ziekenhuizen.

10.40 - Edsilia Rombley vreest voor songfestival met minder publiek
Edsilia Rombley vreest dat het Eurovisie Songfestival in mei niet in de normale vorm kan doorgaan. De zangeres, die een van de presentatrices is, denkt dat er door de aanhoudende coronacrisis minder publiek bij kan zijn.

"We kunnen het denk ik stiekem wel uitsluiten dat het een songfestival wordt zoals dat voorgaande jaren gehouden werd, met veel mensen. Dat gaat 'm niet worden", zei Edsilia dinsdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

07.40 - Bonden: hou bij hoeveel leraren in ziekenhuis belanden
Verschillende onderwijsbonden doen een dringende oproep aan het RIVM om bij te houden hoeveel onderwijsmedewerkers in het ziekenhuis belanden met corona. Dat laten de bonden weten aan RTL Nieuws. Zij stellen dat deze cijfers cruciaal zijn om onder meer te bepalen of scholen weer open kunnen.

07.30 - Chiropractoren willen ernstige klachten snel behandelen
De beroepsvereniging van chiropractoren in Nederland (NCA) doet een dringend beroep op ministers De Jonge en Van Ark om patiënten met ernstige pijnklachten weer snel te laten behandelen. De urgentie is hoog, stelt de beroepsgroep, omdat door pijnklachten veel mensen niet meer kunnen werken of functioneren.

De chiropractoren vinden het medisch en ethisch onverantwoord om behandeling van deze mensen nog langer uit te stellen. Bovendien zeggen ze dat ze een zorgfunctie hebben en niet vallen in de categorie "nagelstylistes en kappers".

Chiropractoren willen snel weer open.
Chiropractoren willen snel weer open.

07.25 - Studenten willen positieve bijdrage leveren in coronacrisis
Een op de drie studenten beoordeelt zijn leven tijdens de coronacrisis met een zware onvoldoende. Maar ondanks de grote impact van de crisis, willen ze wel helpen bij het oplossen van coronagerelateerde problemen. Dat meldt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), dat onderzoek heeft gedaan onder ruim 7500 studenten.

"Bijbaantjes, sport en sociale activiteiten vallen weg en onze handen jeuken om een positieve bijdrage te kunnen leveren in deze coronacrisis. We zien dat er bij studenten grote problemen ontstaan en willen graag zelf onderdeel zijn van de oplossing', aldus Martijn Janse, een van de initiatiefnemers van het onderzoek. Studenten zouden bijvoorbeeld in dienst van de gemeenten projecten kunnen uitvoeren om coronagerelateerde knelpunten op te lossen.

07.00 - 'Lezers leenden meer digitale bibliotheekboeken door corona'
Nederlanders zijn vaker e-books van de bibliotheek gaan lezen. Het aantal digitale boeken dat werd uitgeleend via de onlinebibliotheek is vorig jaar flink toegenomen. Volgens de Koninklijke Bibliotheek (KB), de nationale bibliotheek van Nederland, komt dat door de coronacrisis.

De onlinebibliotheek is onderdeel van de KB. Op die website zijn zo'n 33.000 e-books te vinden en 4400 luisterboeken. In 2020 werden ongeveer 5,6 miljoen e-books uitgeleend tegenover 3,9 miljoen een jaar eerder. Dat is een stijging van 44 procent.

06.00 - Kwart minder nier- en levertransplantaties door coronapandemie
Door de coronapandemie zijn er vorig jaar een kwart minder nier- en levertransplantaties uitgevoerd dan in 2019, blijkt uit voorlopige cijfers van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).

In 2020 ging het om 390 nier- en levertransplantaties, vergeleken met 523 in het jaar daarvoor. Volgens de NTS komt deze daling doordat het programma met levende donoren tijdens de eerste golf van het coronavirus tijdelijk helemaal was stopgezet. Dat gebeurde om besmetting van donor en ontvanger in het ziekenhuis te voorkomen. Daarbij waren er afgelopen jaar minder niertransplantaties doordat veel niet-acute zorg was uitgesteld.

05.00 - Leraren vrezen te grote achterstanden
Een ruime meerderheid van de leerkrachten verwacht groeiende problemen naarmate de basisscholen langer dicht blijven, schrijft het AD op basis van onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies onder meer dan duizend basisschoolleerkrachten.

Eén op de drie merkt leraren dat het nu al lastiger wordt om alle leerlingen online bij de les te houden. 61 procent van de leerkrachten maakt zich zorgen over de gevolgen voor de leerlingen als ze pas na de voorjaarsvakantie weer naar school mogen.

De leerkrachten zijn bang dat de leerachterstanden te groot worden om nog in te halen. Ook voorzien ze problemen bij het geven van de juiste schooladviezen aan groepachters. De leraren zien bovendien mentale problemen, lichamelijke klachten en stagnatie in de sociaal-emotionele ontwikkeling.

04.00 - Nieuwe weekcijfers RIVM: aantal nieuwe gevallen daalt verder
Voor de vierde week op rij daalt het aantal nieuwe coronagevallen. In de afgelopen week zijn ongeveer 40.000 besmettingen vastgesteld, tegen bijna 50.000 in de week ervoor. Het exacte weekcijfer komt dinsdag van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de week van 16 tot en met 22 december kreeg het RIVM 82.340 meldingen van positieve tests. Dat zakte naar 67.388 een week later. Rond de jaarwisseling werden 56.440 nieuwe gevallen geregistreerd. Vorige week dinsdag meldde het RIVM 49.398 vastgestelde besmettingen in de zeven dagen ervoor.

03.30 - Burgemeesters buigen zich over avondklok
De 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio buigen zich dinsdagavond in Utrecht over de vraag of in Nederland een avondklok moet gaan gelden. Het Veiligheidsberaad zou daar maandagavond al over vergaderen, maar de bijeenkomst werd een dag verschoven omdat "nog niet alle stukken beschikbaar waren die nodig zijn voor het overleg", liet een woordvoerster weten.

Het kabinet stelt een avondklok voor van 20.00 tot 04.00 uur als extra maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus, maar de burgemeesters twijfelen nog of zo'n vrijheidsbeperking wel "effectief en passend" is.

01.00 - Huisartsen krijgen toch in januari nog coronaprik
De huisartsen worden alsnog deze en volgende week gevaccineerd tegen het coronavirus, meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). "Omwille van de snelle opkomst van de Britse variant van het coronavirus is in overleg gekozen om alle huisartsen in de komende twee weken te vaccineren met het Moderna-vaccin", laat LHV weten.

De vereniging uitte onlangs nog kritiek op minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) omdat hij tot februari wilde wachten met het inenten van de huisartsen. Volgens LHV kwam dat doordat de eerste levering Moderna-vaccins voor huisartspatiënten te klein is om ook huisartsen en personeel mee in te enten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!